Almanya’da sel felaketi: Alt yapıya maliyeti 2 milyar euro

Almanya’nın batısında meydana gelen dramatik sel felaketlerinin alt yapıya maliyetinin 2 milyar Euro olduğu belirtiliyor.

Almanya Ulaştırma Bakanı Andreas Scheuer, parlamento komisyonunda düzenlenen olağanüstü toplantıda sel felaketlerinin alt yapıya verdiği zararın 2 milyar euro dolayında olduğunu belirtti.

Scheuer, “Pek çok demiryolu hattının, yıl sonuna kadar elden geçirilmesi gerekecek” dedi.

En ağır etkilenen bağlantılardaki çalışmaların iki veya üç yıl alacağını belirten Ulaştırma Bakanı, Köln ile Treves arasındaki hat başta olmak üzere bazı demiryollarının “paramparça” olduğunu ve ancak erişim olmadığı için ancak droneler yardımı ile hasarın tespit edilebileceğini söyledi.

Ulusal demiryolları kuruluşu Deutsche Bahn’ın sel felaketinin vurduğu alanlardaki 7 demiryolu hattını ya tamamen yeniden yapması ya da onarması gerekecek. Ulusal demiryolları kuruluşuna göre 600 kilometre yol yok oldu ve 80 tren garı, bazıları ağır olmak üzere, hasar gördü.

Bakan Scheuer, iletişim alanında “dijital altyapının yüzde 90’ının” yeniden faaliyete konulduğunu belirtti.

Almanya’da son onlarca yılın en ağır doğal felaketinde halen geçici bilançoya göre 177 kişi hayatını kaybetti. Çok sayıda kişi kayıp.