Almanya’da aşırı sağcı parti AfD binasına bombalı saldırı

Almanya’da aşırı sağcı AfD’nin Saksonya eyaletindeki parti merkezine yönelik bombalı saldırı gerçekleşti. Üç kişi gözaltına alındı.

Chemnitz yakınındaki Döbeln’de bulunan AfD’nin binası önünde Perşembe akşamı bir patlama meydana geldi. Patlamada yaralanan olmadı, ancak bölgesel adli polis LKA’ya göre araçlar ve komşu binalar hasar gördü.

Saksonya bölgesinde aşırı sağ güçlü bir varlık gösteriyor. Ancak solcu Die Linke partisi, bölge parlamentosunda muhafazakar CDU’dan sonra ikinci büyük parti olarak öne çıkıyor.

LKA, Perşembe akşamı gerçekleşen bombalı saldırının gerilimin tırmandığına işaret ettiğini belirterek, AfD bürolarına yönelik saldırıların genellikle “vandalizm eylemleri” ile sınırlı olduğuna dikkat çekti.

LKA, “AfD’nin Döbeln’deki bürosuna yönelik saldırı, patlamanın kişileri hedef alması ölçüsünde özel bir durumu ifade ediyor” dedi.

Patlama ardından yaşları 29, 32 ve 50 olan üç şüpheli kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Doğu Almanya’daki Saksonya, Ağustos ayında Chemnitz’de Küba kökenli bir Alman vatandaşının öldürülmesi ardından sağ ile solcu eylemciler arasında çatışmalarla gündeme gelmişti. Bu cinayetten, Irak ve Suriyeli iki göçmen sorumlu tutulmuştu.

Nazi işaretlerinin yapıldığı gösteriler sırasında Chemnitz sokaklarında göçmenler kovalanarak yeni bir boyut kazanmıştı.