Almanların çoğu Erdoğan’ın ziyaretine karşı

Almanya’da yapılan bir kamuoyu araştırmasına göre Almanların çoğunluğu Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Edoğan’ın ziyaretine karşı çıkıyor.

Araştırma Die Welt gazetesi tarafından yaptırıldı. Civey adlı kamuoyu araştırma şirketinin gazete için yaptığı ankete katılanların yaklaşık üçte ikisi Erdoğan’ın Almanya’ya gelmesini istemiyor. Diğer bir fadeyle, ankete katılanların yüzde 69'u ziyarete karşı olduğunu söyledi.

Ankette, "Erdoğan Almanya'ya gelsin mi?" sorusunu "evet" ya da "tercihen evet" şeklinde yanıtlayanların oranı yüzde 24'te kaldı. Sadece yüzde 7’lik bir bölüm kararsız olduğunu ifade etti.

Erdoğan’ın Almanya’ya yapması öngörülen ziyaretin tarihi henüz netleşmedi. Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'in sözcüsü davetin uzun süre önce yapıldığını savundu. Ziyaret siyasi partiler arasında ve medyada tartışmalara yol açtı.

Almanya’nın günlük gazetelerinden Bild, Erdoğan'ın Almanya'ya resmi bir ziyaret gerçekleştireceğini duyurmuştu. Eylül ayı sonunda yapılması planlanan ziyarete Erdoğan’ın büyük bir devlet protokolüyle katılacağı belirtiliyordu. Alman basınına konuşan Yeşiller Partisi’nin eski eşbaşkanlarından Cem Özdemir “Erdoğan normal bir devlet başkanı değil, bir diktatör ve buna göre karşılanmalı” çağrısını yaptı.