Alman iklim aktivisti 92 gün süren açlık grevine son verdi

Almanya’da iklim politikalarına dikkat çekmek için açlık grevine başlayan çevre aktivisti Wolfgang Metzeler-Kick, 92 gün süren eylemini sonlandırdı. Grevin başlangıcından bu yana 30 kilo kaybeden Metzeler-Kick'in durumu giderek kötüleşti.

Wolfgang Metzeler-Kick, hükümetin iklim politikalarını protesto etmek amacıyla "Gerçeği söyleyene kadar kendini aç bırak" sloganıyla açlık grevine başlamıştı. 

Kendisini destekleyen aktivistlerle birlikte Berlin'de Başbakanlık yakınındaki bir meydanda toplanan grup, Almanya Şansölyesi Olaf Scholz’a seslenerek, "insan uygarlığının sürdürülebilirliğinin iklim felaketi tarafından tehdit edildiğini" ve Almanya'nın sera gazı emisyonlarının yüksek olduğunu kabul etmesini talep etti.

SAĞLIK DURUMU VE TEPKİLER

Metzeler-Kick, açlık grevi boyunca sağlığını ciddi şekilde kaybetti ve konuşmakta zorlanmaya başladı. Alman medyasına göre, grev süresince 30 kilo kaybetti. 

Grevcilere eşlik eden kolektifin basın açıklamasında, 34 yaşındaki aktivist Adrian Lack, "Politikacıların ve medyanın gerçeği söylemeye hazır olmadığını kabul etmeliyiz" diyerek eylemini sonlandırdı.

Grev süresince birçok milletvekili ve Ekonomi ve İklim Bakanı Robert Habeck (Yeşiller) de Metzeler-Kick’i ziyaret etti. Kolektif sözcüsü Marlen Stolze, Haziran ayı başında Başbakan Olaf Scholz'un Federal Meclis'te yaptığı konuşmada, Bavyera'daki tarihi sel felaketinden bahsettiğini, ancak "iklim değişikliğinin nedenleriyle nasıl mücadele edileceğinden değil, sadece belirtilerinden bahsettiğini" belirtti.

Wolfgang Metzeler-Kick ve diğer aktivistlerin eylemleri, Almanya’nın iklim politikalarına yönelik eleştirileri bir kez daha gündeme taşıdı. Eylemciler, iklim felaketlerine karşı daha ciddi adımlar atılması gerektiğini vurgulayarak, hükümeti somut adımlar atmaya davet ediyor.