Afganistan’da trafik kazası: En az 21 ölü, 38 yaralı

Afganistan'ın güneyinde bir otobüsün önce bir motosiklete, sonra bir tankere çarpması sonucu en az 21 kişi öldü, 38 kişi yaralandı.

Kaza Afganistan'ın batısındaki Herat'ı güneydeki Kandahar'a ve oradan da başkent Kabil'e bağlayan ana yol üzerinde meydana geldi. 

Helmand vilayetindeki trafik yetkililerine göre, Herat'tan Kabil'e gitmekte olan otobüs Grişk bölgesinde önce motosikletle çarpıştı, sürücü ve yolcusu öldü.

Otobüs şoförü daha sonra aracının kontrolünü kaybederek Kandahar'dan Herat'a gitmekte olan bir tankere çarptı.

Valilik sözcüsü Muhammed Kasım Riyaz AFP'ye yaptığı açıklamada, "Bu sabah erken saatlerde Helmand vilayetinde bir yolda otobüs, tanker ve motosiklet arasında meydana gelen trafik kazasında 21 kişi hayatını kaybetti" dedi.

Eyaletin Enformasyon Dairesi kazada 38 kişinin yaralandığını bildirdi. Tanker benzin taşıyordu ve çarpışma araçların alev almasına neden oldu. 

Valilik sözcüsü, kurbanların çoğunun cesetlerinin kömürleşmiş olduğunu belirtti.

Yolların özellikle ölümcül olduğu Afganistan'da ölü sayısının bu kadar yüksek olması alışılmadık bir durum değil. 

Afganistan'ın kırk yıldır süren savaştan sonra genellikle çok kötü durumda olan ve yüksek sıradağları aşan yollarında trafik kazaları çok ağır bilançolarla sonuçlanabiliyor. Ancak sürücüler de genellikle yol kurallarına çok az saygı gösteriyor. 

Aralık 2022'de Hindukuş sıradağlarındaki Salang geçidinde bir tankerin devrilmesi ve diğer araçları ateşe vermesi sonucu 31 kişi hayatını kaybetmişti.