Afganistan’da seçim mitingine saldırı: 22 ölü

Afganistan’da 20 Ekim'de yapılacak genel seçimler öncesi Nazifa Yousufi Bek adlı kadın adayın mitingine düzenlenen bombalı saldırıda 22 kişi hayatını kaybetti.

Afganistan’ın Tacikistan sınırındaki Tahkar eyaletinde 20 Ekim’de yapılacak seçimler için kadın aday Nazifa Yousufi Bek’in katıldığı mitingine bombalı saldırı düzenlendi.

Tahkar Vali Sözcüsü Jawad Hejri, Bek'in konuşmasını dinlemek üzere bir araya gelen kişilere yönelik 13 Ekim'de düzenlenen bombalı saldırıda aralarında güvenlik görevlilerinin de bulunduğu ölü sayısının 22, yaralı sayısının ise 36 olduğunu söyledi.

Tahkar bölgesinden seçime girecek Bek'in ise bombanın patladığı sırada orada bulunmadığı açıklanmıştı. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Afganistan'da 20 Ekim'de yapılacak seçimlerde 417'si kadın 2 bin 565 aday, 249 sandalyeli meclise girebilmek için kampanya yürütüyor.

Afganistan’ın doğusunda 2 Ekim’de yine bir seçim mitingine düzenlenen intihar saldırısında 14 kişi hayatını kaybetmiş, 42 kişi ise yaralanmıştı. Kampanya süresince şimdiye kadar 7 erkek aday saldırıda öldürülürken 2 adayın da kayıp olduğu öğrenildi.