ABD ve Fransa'dan "Suriye’de birlikler kalacak" açıklaması

Beyaz Saray, Suriye’deki Amerikan güçlerinin misyonunun devam edeceğini açıklarken, Fransa Cumhurbaşkanı da ABD’yi bu konuda ikna ettiklerini ifade etti.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, Amerikan güçlerinin Suriye’deki misyonunun değişmediğini, ancak ilk fırsatta çekileceklerini söyledi. Sanders, “Amerikan misyonu değişmedi. Başkan, mümkün olduğunda Amerikan güçlerinin geri dönmesini istediğini açık bir şekilde söyledi” diye belirtti.

Sözcü tarafından yapılan yazılı açıklamada ABD’nin DAİŞ’i “ezmede” kararlı olduğunu belirtti. “İSİS’i (DAİŞ) tamamen ezmede ve geri dönüşlerini engelleyecek koşulları yaratmada kararlıyız.”

Sözcü ek olarak, “Ayrıca bölgesel ittifaklarımız ve ortaklarımızdan da, bölgeyi güvenli hale getirmek için hem askeri hem de mali olarak sorumluluklarına sahip çıkmalarını bekliyoruz” dedi.

Bu açıklama Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, Suriye’deki askeri birliklere ilişkin yaptığı açıklamadan bir kaç saat sonrasına denk geldi.

Macron, “Amerika Birleşik Devletleri, Suriye’den çıkma niyetinde, onları ikna ettik, orda kalmanın gerekli olduğu konusunda ikna ettik” dedi.