ABD, Irak’ta İran yanlısı bir grubu vurdu

Amerikan ordusunun, gece yarısından sonra Irak’ta İran yanlısı bir grubu vurduğu bildirildi.

AFP’ye konuşan Amerikalı askeri bir kaynak, Çarşamba günü roket atışlarında iki Amerikalı ve bir İngilizin öldürülmesi ardından hava saldırı düzenlediklerini bildirdi.

Haber yayına hazırlandığı sırada hava saldırısı devam ediyordu. Aynı askeri kaynak, özellikle silah depolarının vurulduğunu belirtirken, detay vermedi.

Çarşamba günü Bağdat yakınındaki bir üsse yapılan roket atışlarında iki Amerikalı ve bir İngilizin öldüğü bildirilmişti. Uluslararası koalisyona göre toplam 18 roket atışı gerçekleşti. Saldırıda 12 kişinin de yaralandığı belirtilirken, hangi uluslardan olduğuna açıklık getirilmedi. Bu saldırı Iraklı yöneticiler ve BM tarafından kınandı.

Roket saldırısında bir kaç saat sonra, Irak ile sınırdaki Suriye’nin Bukemal kentinin güneyindeki bir alanda on patlama yaşandığı bildirildi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre Haşdi Şabi üyesi en az “26 Iraklı savaşçı” öldü. Gözlemevi, hava saldırılarının uluslararası koalisyon tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.

Perşembe günü bir açıklama yapan Pentagon Şefi Mark Esper, “tüm seçeneklerin masada” olduğunu belirtmişti. Esper, ABD Başkanı Donald Trump’ın kendisine “yapılması gerekenleri yapma” konusunda tüm yetkileri verdiğini kaydetmişti.