ABD’den Putin’in nükleer silah açıklamasına yanıt

ABD Savunma Bakanlığı, Rusya lideri Putin'in yaptığı nükleer silah açıklamasına karşı ülkelerini savunacak güçte oldukları yanıtını verdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, NATO’nun mevcut füze savunma sistemlerini aşabilecek bir dizi stratejik nükleer silah denemesi yapıldığını duyurmuş, bu sözler tehdit olarak algılanmıştı.

Putin’in açıklamasına Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanlığı’ndan (Pentagon) karşılık verildi. Pentagon Sözcüsü Dana White, "Rusya'yı uzun bir zamandan beri takip ediyoruz... Amerikan halkı (nükleer saldırılara) tamamen hazırlıklı olduğumuz konusunda müsterih olsun" diye konuştu.

White, ülkesinin mevcut nükleer silah sistemlerinin Rusya’ya karşı olmadığını vurguladı. ABD yönetiminden daha önce yapılan açıklamalarda, nükleer sistemlerin İran ve Kuzey Kore’den gelebilecek saldırılara karşı olduğu savunulmuştu.

Vladimir Putin’in nükleer silah açıklamasının zaten kazanmasına kesin gözüyle bakılan 18 Mart devlet başkanlığı seçimlerinden öncesine denk gelmesi dikkat çekmişti. Ancak açıklamalar aynı zamanda ABD’ye yönelik tehdit olarak algılanmıştı.