ABD’den Irak’ta yeni hava saldırısı: 6 ölü

ABD’nin İranlı general Kasım Süleymani’nin ölümüne yol açan saldırısının ardından Irak’ta Haşdi Şabi’ye yeni bir saldırı düzenlediği bildirildi.

Iraklı kaynaklara göre Cuma akşamı, Bağdat’ın kuzeyindeki İran yanlısı milis gücü Haşdi Şabi’nin bir komutanına yönelik hava saldırısı gerçekleşti.

Iralık askeri bir kaynak Reuters'a yaptığı açıklamada, Taci askeri üssü yakınında Haşdi Şabi milislerinin hedef alındığını, 6 kişinin öldüğü, 3 kişinin ağır yaralandığını bildirdi. Haşdi Şabi ise saldırda yöneticilerin yer almadığı bir sağlık konvoyunun vurulduğunu belirtti. 

Haşdi Şabi yaptığı yazılı açıklamada, "Bağdat'taki Taci stadyumu yakınında Haşdi Şabi'ye ait bir sağlık konvoyu vuruldu" dedi. 

Bu saldırıdan bir gün önce ABD, Bağdat’ta İranlı general Kasım Süleymani ile Haşdi Şabi’nin önemli bir komutanını, öldürmüştü.

Bu saldırı Ortadoğu’da yeni bir savaş endişesini getirdi. İran’dan intikam sesleri yükselirken, ABD Başkanı Donald Trump, bir savaşı başlatmak için değil bir savaşı durdurmak için hareket ettiğini savundu. Süleymani’nin Amerikan diplomatları ve askerlerine saldırı planladığını öne süren Trump, Süleymani için dünyadaki “bir numaralı terörist” ifadesini kullandı.