ABD’de ObamaCare’i iptal oylaması yine ertelendi

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) 22 milyon kişiyi sağlık sigortasından yoksun bırakacak yeni tasarının oylanmasına Senato’dan yine erteleme geldi.

Cumhuriyetçi Başkan Donald Trump’ın en önemli seçim vaatlerinden olan ve 2010 yılında Barack Obama tarafından getirilen sağlık reformunu (ObamaCare) tümüyle iptale yönelik tasarının oylaması ertalendi.

Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olmasına rağmen birçok senatörün karşı çıktığı bilinen yeni tasarının oylamasının 4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamalarının ertesine sarkacağı öğrenildi. ABD Kongresi’den bir yetkilinin CNN televizyonunun bu yöndeki iddiasını doğruladığı bildiriliyor.

ABD’de dar gelirli on milyonlarca kişiye sağlık sigortası imkanı tanıyan ObamaCare’in iptali, Donald Trump’ın iktidarı için de önemli. Trump’ın bu konuda Senato engelini aşamaması halinde daha önce vaat ettiği vergi reformu da gecikecek.

Sağlık reformuna ilişkin tartışmaların uzaması nedeniyle ABD borsalarında düşüş yaşanırken, ABD doları euro karşısında son 10 ayın en düşük seviyesine inmişti.