ABD, Ankara’yı yalanladı: Minbic konusunda anlaşma yok!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Türk hükümetinin Minbic konusundaki açıklamalarına yanıt vererek, “varılan bir anlaşma yok” dedi.

Günlük basın toplantısında Türk hükümetine yanıt veren ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Minbic konusunda bir anlaşmaya varılmadığını söyledi.

Türk Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, El Cezire’nin İngilizce kanalına yaptığı açıklamada “Genel bir anlaşmaya vardık. Şimdi bu anlaşmanın uygulanmasını bekliyoruz. Eğer uygulanırsa, ABD ile karşı karşıya gelmemiş oluruz” dedi.

'KALIN'IN AÇIKLAMALARI KOMİK'

Nauert, bu açıklamanın hatırlatılması üzerine “Bu komik. Çünkü herhangi bir anlaşmaya varılmadı. Yakında bu konuyu sonuca bağlayacağız” dedi.

Erdoğan rejimi Minbic ve Kuzey Suriye’nin tamamını tehdit eden açıklamalarda bulunmaya devam ederken, Pentagon Savunma Bakanlığı Sözcüsü Albay Robert Manning, Amerikan birliklerinin Minbic’ten çekilmeyeceğini söylemişti.

ABD, Türk işgal güçlerinin Efrîn’e yönelik saldırıları karşısında sessiz kalmış, “kaygılı” olduklarını söylemekle yetinmişti.