Özil’in Almanya'daki 'tek dostu' Schröder!

BERLİN- Almanya’da hükümet ve siyasetçiler Erdoğan yandaşı futbolcu Mesut Özil konusunda hem fikir.

İçişleri Bakanı Seehofer Özil’e ilişkin sorulara yanıt verme gereği bile duymazken, muhalefet Erdoğan’ın Özil’i Almanya’ya karşı kullandığını düşünüyor. Özil’e sahip çıkan tek siyasetçi ise Erdoğan’ın dostu eski başbakan Schröder oldu.

24 Haziran seçimleri öncesinde Erdoğan ile fotoğraf çektiren ve ardından Dünya Kupası maçları sırasında kötü performans sergileyen Mesut Özil, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla Alman milli takımını bıraktığını duyurmuştu. “Erdoğan ile tekrar fotoğraf çekerim” diyen Özil, Almanya Futbol Federasyonu’nun “ırkçılık” yaptığını öne sürmüştü.

Ancak deyim yerindeyse Özil, son çıkışıyla “topu” kendi kalesine attı. Özil’in “göçmen kökenli futbolculara ayrımcılık yapılıyor” suçlaması inandırıcı bulunmazken, basın ve siyasetçiler Özil’in Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinde bir enstrümana dönüştüğünü düşünüyor.

Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Grindel bugün yaptığı açıklamada Özil’in suçlamalarını kesin bir dille reddetti. Bütün Alman Futbol Federasyonu camiası ile ırkçılık arasında bağlantı kurulmasın kendileri üzdüğünü belirten Grindel, sadece Erdoğan ile çekilen fotoğraf yüzünden Özil’i eleştirdiklerini hatırlattı. Özil’e yöneltilen “böyle bir fotoğraf bizim değerlerimize uygun değil” eleştirisinin ırkçılık olarak değerlendirilmesinin kendilerini üzdüğünü belirtti.

İÇİŞLERİ BAKANI CEVAP VERME GEREĞİ BİLE DUYMADI!

Mesut Özil’in istifasını haklı göstermek için Alman futboluna yönelttiği ırkçılık suçlaması ise federal hükümet tarafından ciddiye bile alınmadı. Aynı zamanda Alman sporundan da sorumlu olan İçişleri Bakanı Horst Seehofer, basın toplantısında gazetecilerin Özil tartışmalarına yönelik sorularına cevap verme gereği bile duymadı.

Aynı şekilde gazetecilerin benzer sorularıyla karşılaşan Başbakan Angela Merkel’in sözcü yardımcısı Ulrike Demmer, Erdoğan’ın sözlerini not ettiklerini ve daha fazla yorum yapmayacağını söyledi. Özil’e sahip çıkan tek siyasetçi ise sosyal demokratların eski başbakanı Gerhard Schröder oldu.

SCHRÖDER ÖZİL İÇİN SAVAŞ AÇTI!

İngiliz takımı Arsenal’de forma giyen Özil’in istifa kararını ve suçlamalarına ilişkin açıklama yapan SPD’li Dışişleri Bakanı Heiko Maas, İngiltere’de yaşayan ve çalışan bir multimilyonerin Almanya’nın uyum yeteneği hakkında çok fazla şey söyleme hakkının olmadığını belirtmişti.

“Süddeutschen Zeitung” gazetesinin bugünkü sayısına konuşan Schröder, partili arkadaşı Maas’ın sözlerine tepki gösterdi. Maas’ın açıklaması için “saçma sapan” diyen Schröder, Özil’e sahip çıktı. Erdoğan’ın yakın dostlarından olan Schröder, Özil’in dilini kullanarak Alman futbolunda ırkçılığa yer olmaması gerektiğini belirtti. Erdoğan birçok kez “Nerede o Schröderli günler” diyerek, Merkel hükümetini Nazi olmakla suçlamıştı.

Yaygın Alman medyası ve muhalefet cephesine göre Erdoğan, Özil’i Almanya’ya karşı kullanıyor. Hür Demokratlar Partisi (FDP) üyesi parlamenter Alexander Graf, Erdoğan’ın Özil tartışması başlatarak ülkesindeki ekonomik kriz ve yolsuzlukları unutturmaya çalıştığını belirtti.

TÜRKİYE’NİN NİYETİ 2024’Ü ALMANYA’DAN ALMAK!

“Frankfurter Allgemeine Zeitung” gazetesi ise Özil üzerinden yürütülen tartışmaların perde arkasında 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın Almanya’nın mı, yoksa Türkiye’nin mi alacağı sorusunun yattığın yazdı. Şampiyonaya ev sahipliği yapmak için en fazla şansı olan iki ülkenin Almanya ve Türkiye olduğuna dikkat çeken gazete, Türk hükümetinin Özil üzerinden Almanya’yı ırkçılıkla suçladığını ve bununla imajını zedelemeye çalıştığını belirtti.

2024 yılındaki Avrupa Futbol Şampiyonası'nın hangi ülkede oynanmasına 29 Eylül’de karar verilecek.