İtalya’da 130’u aşkın vaka, 3 ölü: Kentler tecrit edildi

İtalya’da yeni koronavirüs salgını nedeniyle 130’u aşkın vaka tespit edildi, üç kişi hayatını kaybetti. Ülkede 10 dolayında kent izole edildi.

İtalya, koronavirüsten en fazla etkilenen Avrupa ülkesi oldu. Ülkenin kuzeyinde 10 dolayında kent iki haftalığına tecrit altına alındı.

Yetkililer virüsün yayılma endişesi nedeniyle ünlü Venedik karnavalını da durdurdu.

Başbakan Giuseppe Conte, koronavirisün yerleri olarak değerlendirilen alanlara giriş ve çıkışlar, özel izinler dışında mümkün olmayacağını açıkladı. Yasaklı alanların 50 bin dolayında kişiyi ilgilendirdiği ifade edildi.

Başbakan ayrıca sözkonusu alanlarda şirketler ve eğitim kurumlarının kapatılmasına da karar verirken, karnaval, sportif müsabakalar, okul gezileri gibi kamusal olayların da iptal edildiğini duyurdu.

Sivil Savunma Şefi Angelo Borrelli, son açıklamasında İtalya’nın genelinde 132 vaka tespit edildiğini, 2 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Ancak Pazar akşamı, kanser hastası yaşlı bir kadının da virüs nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı. 

Aralık ayında Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan Covid-19 yaklaşık 30 ülkeye yayıldı. Avrupa ve Ortadoğu’da yeni bölgelere yayılması endişeleri arttırdı.

Çin’de şimdiye kadar 77 bin dolayında vaka tespit edildi, bunlardan 2 bin 400’ü aşkın kişi hayatını kaybetti.