İsveç'te 'Dünya Çocuklarının Ödülleri' sahiplerini buldu

2 milyon çocuk, 2019 yılı 'Dünya Çocukları Ödüllerinin (WCP) çocukların evlendirilmesi ve köleleştirilmesine karşı mücadele eden Hindistan, Burundi ve Haitili çocuk hakları savunucularına verilmesini kararlaştırdı.

Çocukların Nobel Ödülü olarak da adlandırılan ödüller İsveç'in Marifred kentinde 13 ülkeden çocukların katıldığı bir törende Prenses Sofia tarafından takdim edildi.

40 yıldır çocuk evliliklerine karşı çıkan, erkek ve kız çocukların eşit haklara sahip olmaları için mücadele eden Hindistanlı Doktor Ashok Dyalchand 2019 yılı Dünya Çocukları Ödülü'ne layık görüldü.

Onur ödüllerini ise iki çocuk ve insan hakları aktivisi paylaştı. Onur ödülü 25 yıldan beri aids'e yakalanan çocukların tedavisi için çalışan ve iç savaştan zarar gören çocuklara yardım eden Spes Nihangaza'ya verildi.

Onur ödülün diğer sahibi de 20 yıldır Haiti'de köleleştirilmiş, cezaevlerinde tutulan ve sokaklarda yaşayan çocukların haklarını savunan Guylande Mesadieu oldu.

2000 yılından beri dağıtılan ödüllerin sahiplerinin belirlenmesi için bugüne kadar 650 bini İsveç'ten olmak üzere 44 milyon çocuk oylamalara katıldı. 500 bin civarında öğretmen çocuk hakları ve demokrasi eğitiminden geçirildi. WCP programı 116 ülkede 70 bin okul ve 778 kurum ve örgüt tarafından destekleniyor.