İsrail Suriye’nin füze sistemlerini vurdu

İsrail ordusu Suriye’de karadan havaya füze rampaları, radar sistemleri ve hava savunma bataryalarını hedef aldıklarını açıkladı.

İsrail ordusu Twitter üzerinde yaptığı açıklamada Suriye’den uçaksavar füzesinin atılması ardından Samarya bölgesi ve Umm El Fahm’da sirenlerin çaldığını belirtirken, füzenin herhangi bir müdahale olmadan havada patladığını ifade etti.

Açıklamaya göre atılan bu füzeden kısa bir süre sonra, İsrail uçaklarını hedeflemeye yarayan Suriye’deki alt yapıların vurulduğu belirtildi. Hedef alınan yerler arasında bir radar sistemi ve bir hava savunma bataryasının olduğu bilgisi verildi.

Sana haber ajansı ise Suriye hava savunma sistemleri, İsrail’in Şam çevresine yönelik füze saldırıları nedeniyle aktifleştiğini duyurdu. Haberde bir askerin öldüğü, beş askerin yaralandığı ve maddi zarar oluştuğu belirtildi.

İsrail’in savaş uçakları ve karadan karaya füzeler kullandığı saldırısının Çarşamba saat 01.00 sıralarında gerçekleştiği bildirildi. Suriyeli askeri bir kaynak, “Hava savunma sistemlerimi düşmanın füzelerine karşı koydu ve bazılarını düşürdü” dedi.

İsrail, Suriye’deki saldırılarına ilişkin nadiren açıklamalarda bulunsa da düzenli bir şekilde Şam hükümetine bağlı güçler, İranlı güçler ve ittifaklarını hedef alıyor.