İsrail, Batı Şeria’da 800 hektar araziye el koydu

İsrail hükümeti, ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken'in İsrail'i ziyaret ettiği gün, işgal altındaki Batı Şeria'nın Ürdün Vadisinde 800 hektarlık bir araziye el koyduğunu açıkladı.

Aşırı sağın ve Batı Şeria'daki Yahudi kolonizasyonunun önde gelen isimlerinden Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Batı Şeria’da 800 hektarlık bir araziye el koyduklarını duyurdu.

İsrailli kolonizasyon karşıtı örgüt Peace Now'a göre 1993'teki Oslo barış anlaşmalarından bu yana Filistin topraklarında gerçekleştirilen en büyük toprak gaspı oldu. 

Bu açıklama ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Ortadoğu turunun son ayağında Kahire'den İsrail'e geldiği güne denk getirildi. 

Blinken'in İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya Filistin topraklarına insani yardımın acilen arttırılması gerektiğini vurgulaması ve İsrail'i Refah'ta büyük bir kara saldırısından vazgeçmeye teşvik etmesi bekleniyor 

Öte yandan Avrupa Birliği'nin 27 ülkesi İsrail'i Refah'ta operasyon başlatmama ve "acil insani duraklama" çağrısında bulundu.

Ancak uluslararası baskılara rağmen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'de Hamas'ı askeri olarak "yenmek" ve yeni bir 7 Ekim'i önlemek için Refah'a yönelik bir saldırının gerekli olduğunda ısrar ediyor.