Barcelona’da terör: 13 ölü, 50 yaralı

Katalonya’nın başkenti Barcelona’ın turistik Las Rambas bölgesinde bir minibüsün yayaların arasına dalması sonucu en az 13 kişi öldü 50 kişi de yaralandı. Polis saldırıyı gerçekleştiren kişiyi gözaltına aldı.

Katalonya bu akşam saatlerinde gerçekleştirilen saldırıyla sarsıldı. Başkent Barcelona’nın ünlü Las Rambas bölgesindeki yaya alanına dalan bir minibüs çok sayıda kişiye çarptı. Minibüsü kullanan kişinin daha sonra polis tarafından yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.

İspanyol polisi olayda 1 kişini öldüğünü, 10’u ağır 32 kişinin de yaralandığını duyurdu. Yerel medya ise ölü sayısının 13’ü bulduğunu ifade ediyor.

İspanya İçişleri Bakanlığı da daha sonra yaptığı açıklamada 13 kişinin hayatını kaybettiğini doğruladı. Bakanlık yaralı sayısını ise 50 olarak açıkladı. 

Polis ayrıca saldırının ardından saldırıyı gerçekleştiren iki kişinin bir restorana sığındığı yönündeki bilgilerin de gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

BBC’ye konuşan görgü tanıklarından biri minibüsün yaya bölgesinde çok daha fazla kişiye çarpmak için sağa sola manevra yaptığını ve insanların çarpmanın şiddetiyle savrulduğunu söyledi.

Las Rambas Barcelona şehir merkezinde Katalonya Meydanından Christopher Colombus anıtına kadar uzanan 1.2 kilometrelik bir bulvar. Bu bulvar hem alışveriş hem de barlarıyla turistlerin gözde uğrak yerlerinden biri.

Avrupa’da ve ABD’de araçların siviller üzerine sürülerek gerçekleştirilen saldırılar son yıllarda artış gösterdi. 14 Temmuz 2016’da Fransa’nın Nice şehrinde gerçekleştirilen saldırıda 86 kişi ölmüştü.

Yine Berlin’de 19 Aralık 2016’da Noel pazarına düzenlenen saldırıda 12 kişi hayatını kaybetmişti.