İran ordusundan ABD’ye tehdit

İran Genelkurmay Başkanı General Muhammed Bageri, ABD’nin İran çıkarlarına yönelik tehditlerini sürdürmesine “sert” yanıt vereceklerini söyledi.

İrna haber ajansına göre Bageri, “Bulundukları yerde bölgedeki ve dünya genelindeki çıkarlarına karşı güçlü bir yanıt alacaklar” dedi.

Bageri, “Amerikan başkanının boş ve yararsız düşünceleri hiçbir zaman gerçekleşmeyecek” diye ekledi.

Tahran ile Washington arasındaki gerilim İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve ABD Başkanı Donald Trump’ın karşılıklı tehditleri ile tırmandı.

Ruhani Pazar günü yaptığı açıklamada Trump’a “Aslanın kuyruğu ile oynamayın” tavsiyesinde bulunarak, İran’a yönelik bir saldırının “tüm savaşların anası” olacağı uyarısını yapmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump ise, Twitter üzerinden Ruhani’ye yanıt vermişti. Trump, “İran Cumhurbaşkanı Ruhani’ye” ifadesi hariç tümü büyük harflerle şu tehditte bulunmuştu: "İran Cumhurbaşkanı Ruhani'ye: BİR DAHA ASLA ABD'Yİ TEHDİT ETME YOKSA TARİHTE DAHA ÖNCE ÇOK AZ KİŞİNİN GÖRDÜĞÜ SONUÇLARA KATLANIRSIN. ARTIK ŞİDDET VE ÖLÜME DAİR ÇILGIN LAFLARINIZI SİNEYE ÇEKECEK BİR ÜLKE DEĞİLİZ. DİKKATLİ OL!"

General Bageri, İran’ın hiçbir zaman savaşı provoke etmediğini, bölgede barış ve istikrar arayışında olduğunu iddia ederek, “İran halkını hedefleyen tüm komplolar doğmadan boğulacak ve düşmanlar unutulmaz bir ders alacaklardır” dedi.