İran’dan CIA’ye çalışan siber ajan ağının çökertildiği iddiası

İran, son aylarda gerginliğin yükseldiği ABD’nin dış istihbarat örgütü CIA’ye çalışan bir siber ajan ağının ortaya çıkarıldığı iddiasını duyurdu.

İran Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri Ali Şamkhani tarafından yapılan açıklamada, Amerikan istihbarat örgütü CIA’ye bağlı çalışan bir uluslararası siber ajan ağının ortaya çıkarıldığı iddia edildi.

IRIB radyo ve televizyonuna konuşan Şamkhani, söz konusu siber ajan ağının CIA’nin bölgedeki operasyonlarında önemli bir rol oynadığını iddia etti. Bu ağın ortaya çıkarılması ile İran’ın müttefiklerine bilgi verildiğini kaydeden Şamkhani, bunun üzerine birçok ülkede düzenlenen operasyonlarda gözaltıların yaşandığını savundu.

Ancak İranlı yetkili söz konusu ‘siber ajan ağı üyelerinin’ kaç kişi olduğunu veya hangi ülkelerde gözaltına alındıklarına dair detay vermedi.

İran ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) arasındaki gerginlik Umman Körfezi’nde iki petrol gemisine yönelik geçtiğimiz hafta düzenlenen saldırılardan sonra daha da artmıştı. ABD’nin suçladığı İran’dan yapılan açıklamada ise, iddialar reddedilmiş ve Hürmüz Boğazı’nın kapatılmasına karar verilmesi halinde bunun açıkça ilan edileceği duyurulmuştu.