İran’da ölü sayısı 237’ye yükseldi

İran yönetimi yeni koronavirüs Covid-19 salgını nedeniyle 43 kişinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı. Resmi bilançoya göre salgının başından beri 237 kişi öldü.

Sağlık Bakanlığı sözcüsü Kiyanuş Cahanpur, düzenlediği basın toplantısında “Son 24 saat içerisinde ne yazık ki 43 kişi hayatını kaybetti. Ülkemizdeki bu hastalıktan ölenlerin sayısı 237’ye yükseldi” dedi.

Cahanpur, ülke genelindeki 30 dolayında laboratuvarda, 595 yeni vakanın tespit edildiğini de sözlerine eklerken, toplam vaka sayısının 7 bin 161’e yükseldiğini duyurdu.

İran, Çin ve İtalya ile birlikte Covid-19 salgınından en fazla etkilenen ülkeler arasında yer alıyor.

İran kentleri arasında Tahran bölgesi 1.945 vaka ile en fazla etkilenen bölge olurken, 712 vaka ile merkezdeki Kum, 633 vaka ile kuzeydeki Mazandaran takip ediyor.

İran yeni yılı 21 Mart yaklaşırken, aileler arası buluşmalar nedeniyle salgının da daha da yayılmasından endişe ediliyor. İran mevcut durumda, Çin ve İtalya’nın yanısıra herhangi bir kent veya bölgeyi karantinaya almadı. Ancak yetkililer resmi olarak seyahatleri tavsiye etmiyor. Yetkililer, virüse yakalandığından şüphe edilen tüm araç sürücülerinin derhal karantinaya alınacağını açıkladı

İran medyasına göre yetkililer halkı seyahatten caydırmak için oteller ve turistik barınma yerleri kapatma kararı aldı. Tahran bölgesindeki okullar, yıl sonu olan 19 Mart’a kadar kapalı kalmaya devam edecek.