İran’da bir günde 54 ölü, 70 bin tutuklu serbest bırakıldı

İran’da koronavirüs salgınında bir gün içerisinde 54 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Sağlık Bakanlığı sözcüsü Kiyanuş Cahanpur, Covid-19 salgınında bir gün içerisinde 54 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Resmi verilere göre, bu bilanço şimdiye kadarki en ölümcül gün olduğunu gösteriyor.

Ülke genelinde resmi açıklamalara göre hayatını kaybedenlerin sayısı 291’e yükseldi. Bir günde doğrulanan yeni vaka sayısı ise 881 olarak açıklandı. Toplam vaka sayısı 8 bin 42’ye yükseldi.

İran, Çin ve İtalya’dan sonra en fazla ölümlerin yaşandığı ülke haline geldi. Bun rağmen henüz ülkede herhangi bir kent veya bölge karantinaya alınmadı.

70 BİN TUTUKLU SERBEST BIRAKILDI

İran adaleti ayrıca, salgına karşı mücadele kapsamında 9 Mart günü geçici olarak 70 bin tutuklunun serbest bırakılmasına karar verdi. Mart ayı başında da 50 bin tutuklunun bırakıldığı açıklanmıştı. Bu yeni rakamın, ayrı mı yoksa, tamamını mı ifade ettiği bilinmiyor. Muhalif kaynaklara göre çok sayıda cezaevinde Covid-19 vakası teşhis edildi.

EN AZ 927 ÖLÜ İDDİASI

İranlı yetkililerin virüse ilişkin gerçekleri sakladığına dair de iddialar var. Radio Farda sitesi, farklı bölgelerin yetkililerinin yaptığı açıklamalara dayanarak en az 927 kişi öldüğünü duyurdu.