İran’a göre Trump’ın tweetleri ‘psikolojik savaş’

İranlı bir general, ABD Başkanı Donald Trump’ın Twitter üzerindeki tehditlerinin “psikolojik savaşın parçası” olduğunu söyledi.

İsna haber ajansına göre İranlı general Hulam Hüseyin Heypur, “Trump’ın İran’a karşı açıklamaları psikolojik savaş çerçevesindedir. İran’a karşı harekete geçecek durumda değil” dedi.

Heypur, İran halkı ve silahlı kuvvetlerinin “düşmanlara” karşı ayağa kalkacağını ve amaçlarına ulaşacağını savundu.

İranlı generali bu yorumu ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’ı tehdit eden açıklamasından sonra geldi.

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter üzerinde “İran Cumhurbaşkanı Ruhani’ye” ifadesi hariç tümü büyük harflerle bir mesaj yayınladı.

Trump’ın açıklaması şöyle: "İran Cumhurbaşkanı Ruhani'ye: BİR DAHA ASLA ABD'Yİ TEHDİT ETME YOKSA TARİHTE DAHA ÖNCE ÇOK AZ KİŞİNİN GÖRDÜĞÜ SONUÇLARA KATLANIRSIN. ARTIK ŞİDDET VE ÖLÜME DAİR ÇILGIN LAFLARINIZI SİNEYE ÇEKECEK BİR ÜLKE DEĞİLİZ. DİKKATLİ OL!"

Bu açıklamadan kısa bir süre önce de İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani uyarıda bulunmuştu. Ruhani, Trump’a “Aslanın kuyruğu ile oynamayın” tavsiyesinde bulunarak, İran’a yönelik bir saldırının “tüm savaşların anası” olacağı uyarısını yapmıştı.

ABD ile İran arasındaki gerilim, Trump’ın Mayıs ayında nükleer anlaşmadan çekilerek yaptırımlara dönme kararı ardından tırmandı. Avrupalılar, Rusya ve Çin Tahran ile 2015’te imzalanan nükleer anlaşmaya bağlı kalmaya devam edeceklerini bildirdi.