İran Çalışma ve Refah Bakanı görevden alındı

İran Çalışma ve Refah Bakanı Ali Rebii İran meclis toplantısından sonra görevden alındı. 

İran Parlamentosu'ndan 40 millevetvekili, 'görevini kötüye kullanıyor, yolsuzluk yapıyor' diyerek, geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Refah Bakanı Ali Rebii hakında bir gensoru önergesi verdi.

Parlamento verilen gensoruyu kabul etti. Çarşamba sabah saatlerinde İran Parlamentosu toplanarak Rebii hakında verilen önergeyi görüştü.

Meclis Başkanı Ali Laricani’nin başkanlık yaptığı oturumda, gensoru önergesi ele alındı. Parlamenter Rebat Kerim, önerge üzerine konuşurken, Ali Rebii’nin oğlunun Dubai’de bazı şirketlerinin olduğunu iddia etti.

Bazı parlamenterler de Rebii’nin parlamenterlere alehinde konuşmamaları için rüşvet verdiğini ileri sürdü. Bunun üzerine İran Parlamento Başkanı, İran’ın hassas bir süreçten geçtiğini, böyle süreçlerde bu tür iddiaları ortaya atmanın doğru olmadığnı, ülkeyi büyük kaoslara sürükleyeceğini belirtti.

129 'EVET' OYUYLA

Gensoru üzerine yapılan konuşmalardan sonra Çalışma ve Refah Bakanı Ali Rebii yöneltilen soruları yanıtladı. Ardından yapılan oylamada, 111 'hayır' oyuna karşılık 129 'evet' oyuyla Ali Rebii görevden alındı.