Çipras’tan Ankara’ya: İnsan yaşamını şantaj aracı yapmayın!

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, iki Yunan askerini rehin alan Türkiye’ye yönelik tepkilerini sertleştirdi. Çipras, insan yaşamının piyon ya da şantaj aracı olarak kullanılmamasını istedi.

Ducumento gazetesine açıklamada bulunan Yunanistan Başbakanı Çipras, “İnsan yaşamı ve insan özgürlüğü iktidar oyunları piyonları veya şantaj malzemesi değildir, öyle kullanılmamalı” dedi.

İki Yunan askeri bir aydır Türk devleti tarafından rehin alınmış durumda. Türk tarafı, askerleri illegal olarak sınır ihlalinde bulundukların ileri sürüyor.

Atina yönetimi, bu askerlerin 2 Mart günü Türk-Yunan sınırında devriye gezerken, kötü hava koşulları nedeniyle yanlışlıkla sınırı geçtiğini söylüyor.

Türk hükümeti, askerlerin karşılığında, 2016 darbe girişimi ardından Yunanistan’a kaçan 8 askerin iadesini istiyor. Atina, Yunan askerlerle bu olayın birbirine bağlanmasını reddediyor.

Çipras, “Geçmişte devriye sırasında Yunan topraklarına bir kaç metre giren Türk askerlerini bıraktık. Aynısını Türk Cumhurbaşkanı’ndan da bekliyorum” dedi.