10 yaşındaki çocuğu köle alan DAİŞ çetesi hapisten kurtulabilecek

Almanya’dan Türkiye üzerinden DAİŞ’e katılan Türk kökenli bir çetenin sırf ‘itirafçı’ olduğu için cezasının ertelenmesi söz konusu.

Bu çetenin 10 yaşındaki bir Êzidî kızını köle olarak kullanma gibi birçok suça ortak olduğu da bildiriliyor.

Almanya’nın Düsseldorf kentinde dün başlayan bir duruşmada, Anil O. Adlı bir DAİŞ itirafçısının davası görülüyor. 23 yaşındaki eski tıp öğrencisinin önce Almanya’da ‘radikalleştiği’ ve 2015 yılında Türkiye üzerinden Rakka şehrine gittiği biliniyor.

DAİŞ çetelerinden kaçtıktan sonra tekrar Almanya’ya dönen Anıl O.’nun Almanya’daki birçok çetebaşının yanı sıra DAİŞ’in Suriye’deki yapısı hakkında itiraflarda bulunduğu iddia ediliyor. Bu çetenin Rakka’da iken 10 yaşındaki bir Êzidî kız çocuğunun kendisine ‘seks kölesi’ olarak verildiğini itiraf ettiği de haftalık Die Zeit gazetesinde yayınlanmıştı.

Alman medyasının savcılık ve sanığın avukatına dayandırdığı haberlerine göre ise, Anıl O isimli çetenin şartlı tahliyesi söz konusu. Bir sonraki duruşması 15 Mayıs’ta yapılacak mahkeme öncesinde ‘gizli tanık’ statüsüne alınan bu çetenin ‘verdiği bilgiler’ ışığında hapisten kurtulma ihtimali yüksek.

Çetenin avukatı Johannes Pausch da, Anıl O’nun ‘Suriye’den dönenler arasında ders niteliğinde bir örnek’ olduğunu savunuyor.