Zinar Kanîreş ve yoldaşları Malmö'de anıldı

Onur Direnişi'nde şehit düşen Zinar Kanîreş (Seyfullah Dera) ve 4 yoldaşı İsveç'in Malmö kentinde düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Türk devletinin 17 Kasım günü düzenlediği hava saldırılarında şehit düşen Zinar Kanîreş ve 4 yoldaşı Malmö Demokratik Kürt Merkezi lokalinde düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Onur Direnişi ve Kürdistan Özgürlük şehitleri anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından Karîdeş'in yaşam ve mücadelelerini anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Şehit Aileleri Komisyonu adına yapılan konuşmalarda Kanîreş ve Onur Direnişçilerinin Kürt halkının ilk ve son şehitleri olmadığı, özgürlük gerçekleşene kadar yeni şahadetler olacağı gerçeğinin unutulmaması gerektiği belirtildi.

41 yıllık mücadelede büyük bedeller ödeyen Kürt halkının Kürdistan'ın dört parçasında büyük kazanımlar elde ettiğine dikkat çekildi.

Kürtlerin Kobanê, Şengal ve Rojava'da DAİŞ çeteleri ve Türk devletinin barbarlığına karşı sürdürdükleri direnişin dünya halkları tarafından sempatiyle karşılandığına ve ezilen halklara mücadele azmi verdiğine dikkat çekilen konuşmalarda, tüm Kürdistanlılar ve dostlarına şehitlerin mücadele azmi ve fedakarlıklarıyla mücadeleye sarılmaları çağrıları yapıldı.

Anma etkinliği “Şehit namirin”, “Bijî Serok Apo” ve “Bijî Kürdistan” sloganlarının atılmasıyla son buldu.