Yurtsever Genç Kadın Dergisi’nin yeni sayısı çıktı

Yurtsever Genç Kadın Dergisi yeni içerikler, yeni bir logo ve dizaynla Ocak/Şubat sayısını okurlarıyla buluşturdu.

Yurtsever Genç Kadın Dergisi, yeni sayısını "Kadın Özgürlüğünün Garantisi Önder Apo'nun Özgürleşmesidir" şiarıyla çıkardı.

Dergi bu sayısında yeni logo ve dizaynda da değişikliğe gitti.

Derginin perspektif bölümünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın  "Kadın Sorunu 5 bin yıllık bir tecavüz kültürüdür" başlıklı değerlendirmesi ile "Kadın Özgürlüğünün Garantisi Önder Apo'nun Özgürleşmesidir" başlıklı bir yazı yer alıyor.

Dosya bölümünde PKK Merkez Komite Üyesi Hêlîn Ümit'in kaleminden "15 Şubat Uluslararası Komplo" başlıklı yazıda komplo gerçekliği ve tecrit durumu ele alınarak genç kadınların 15 Şubat Uluslararası Komplosu'na nasıl yaklaşması gerektiğine dair değerlendirmeler dikkat çekiyor.  

KJK Koordinasyonu'nun 9 Ocak 2013’te Paris’te katledilen PKK’nin önder kadrolarından Şehit Sara (Sakine Cansız) ile KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan (Rojbîn) ve gençlik hareketi üyesi Leyla Şaylemez (Ronahî) üzerine yazdığı "Sara, Rojbîn, Ronahî'nin ruhuyla faşizmi yıkalım özgür yaşamı kuralım" başlıklı bir yazı da dergide yer alıyor.

Portre bölümünde 2016 yılında Öz yönetim direnişlerinde Gever'de şehadete ulaşan Şehit Viyan Amed'in portresi öne çıkıyor.  

Dergi bu sayısında ayrıca 2023 yılına eylem anılarını içeren yeni bir başlıkla okuyucularının karşısına çıkıyor.