Yeşil Sol Parti Fransa Seçim Komisyonu'ndan Paris’te esnaf ziyareti

Yeşil Sol Parti Paris-Villiers Le Bel Seçim Komisyonu, Paris’in Villiers Le Bel banliyösünde esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Yeşil Sol Parti Villiers Le Bel Seçim Komisyonu, Fransa’nın başkenti Paris’in Villiers Le Bel banliyösünde esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Ziyaret esnasında bir konuşma yapan Yeşil Sol Parti Fransa Seçim Komisyonu Sözcüsü Veysel Keser, şunları söyledi: “Tekçi, diktatör, faşist AKP-MHP iktidarı yalnızca halkın örgütlü mücadelesi ile özgürlükçü mekanizmaya dayanan bir çalışma ile yıkılabilir. Ülkemize demokrasinin taşlarını döşemenin, adalet temelinde bir yönetim tarzını dizayn etmenin, tüm düşünceleri ve fikirleri özgürce dile getirebilmenin, tüm farklılıklara özgünlük tanınabilmesinin yolu, Yeşil Sol Parti'nin mücadelesinden aldığı sonuca bağlıdır. Özgür ve refah bir Türkiye bizim dışımızda mümkün değildir. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında demokrasi, eşitlik, kadın özgürlüğü ve düşünce özgürlüğü temelinde dizayn edilecekse bunun kaynağı da, temeli de Yeşil Sol Parti'dir. Bu temelde demokratik bir yaşam isteyen tüm yurttaşlarımızı Yeşil Sol Parti öncülüğünde ortak blokta mücadeleye davet ediyoruz. Yirmi yıldan fazladır bu faşist zihniyetin her türlü zorbalığına direnen Yeşil Sol Parti ve geleneği partililer, bu zihniyete karşı kendini siyasi arenada kanıtlamıştır. Ne olursa olsun asla bir adım bile geri atmayacak, tüm enerjimizi ve zamanımızı bu faşist zihniyeti göndermek için harcayacağız.”

Halkı Yeşil Sol Parti saflarında örgütlü mücadeleye çağıran Veysel Keser, diasporada yaşayan sol-sosyalist ve Kürtlerin 14 Mayıs seçimlerinde belirleyici bir noktada olduğunu, her bir oyun çok fazla önem arz ettiğini ve oyların korunmasının da oy kullanılması kadar önemli olduğuna değindi. Keser, herkesi Fransa’da 27 Nisan'da başlayacak olan genel seçimlerde oy kullanmaya davet etti.

Villiers Le Bel sakinleri, Seçim Komisyonu’nun ziyaretine büyük ilgi gösterdi.