YPG'li Fransız savaşçı Marsilya'da anıldı

Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) Dêrazor’da DAİŞ çetelerine karşı yürüttüğü operasyonda 6 Ekim günü hayatını kaybeden YPG’li Fransız savaşçı Farid Medjahed (Şahin Qereçox), Marsilya’da anıldı.

Marsilya Demokratik Toplum Merkezi lokalinde düzenlenen anmaya Medjahed'ın ailesi, arkadaşları ve çok sayıda Kürt katıldı.

Anmanın yapıldığı salona Medjahed'ın fotoğrafları, YPG bayrağı ve Kürt Halk Önderi Abullah Öcalan'ın posteri asıldı.

Medjahed ve Rojava'da hayatını kaybeden diğer savaşçılar için bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan anmada Kürt merkezinin dış ilişkiler komisyonundan Salih Azad bir konuşma yaptı.

Azad, Medjahed’in “adaletli bir dünya için savaşıp şehit düştüğünü ve artık bütün Kürdistan'ın şehidi olduğunu” söyledi.

Daha sonra konuşan baba Medjahed , ''Farid isteseydi daha değişik bir hayat yaşayabilirdi. Bunun için bütün imkanlara sahipti. Profesör olmuştu. Ama o adaletli bir dünya için mücadele etmeyi seçti. Haksızlığa gelemiyordu. Haksızlığa uğramış bütün kesimlere büyük değer verirdi. İnsanlığa değer verirdi” diye konuştu.

Kürt siyasetçi Xebat Öcalan da anmada hazır bulunarak aileye baş sağlığı diledi. Medjahed’in insanlık namına mücadele vererek hayatını kaybettiğini kaydeden Öcalan, onun bıraktığı mirası herkesin sahiplenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Anmanın ardından Medjahed'ın kardeşi, kuzeni ve çocukluk arkadaşı ANF’ye konuştu:

Younes Medjahed (kardeşi) : Farid büyük düşünen biriydi. İnsanlığa büyük değer verirdi. Adaletli bir dünyaya inanırdı. Şiddeti sevmezdi. Çocukken bile devrime merak duyardı. Che Guevara ve Gandi'den etkilenmişti. Hümanist bir çizgiye sahipti. Halkları ve çocukları korumaya severdi.

Suad Boukasem (kuzeni) : Farid her zaman insani bir duruşa sahipti. Daha çocukken de bu duruşa sahipti. Başkalarına yardım etmeyi severdi. Herkesin iyi tarafını görmeye çalışırdı.

Asia Ouahrani (çocukluk arkadaşı) : Farid herkes için çok önemli biriydi. Bildikleriyle her zaman bizden bir adım önde düşünürdü. İnsanların içinde bulunduğu zorlu koşulları anlamak için onlar gibi düşünüp, yaşamaya çalışıyordu. İnsanlık yönü her zaman ağır basıyordu.