Yeşil Sol Parti’den Belçika’da seçim çalışmaları

Belçika Yeşil Sol Parti Seçim Komisyonu, Brüksel ve Anvers’te toplantı yaptı. Verviers’te ise esnaf ve ev ziyaretleri gerçekleştirildi.

Emek ve Özgürlük İttifakı ve Yeşil Sol Parti Belçika Seçim Koordinasyonu, Belçika’nın başkenti Brüksel ile Anvers’te halk toplantısı yaptı.

Brüksel’de HDP eski Milletvekili Turgut Öker ve Belçika Yeşil Sol Parti Seçim Koordinasyonu üyeleri Seydi Fırat ile Zeynep Görgü'nün katılımıyla Avrupa Suryaniler Birliği (ESU) lokalinde yapılan toplantıda ilk sözü Turgut Öker aldı.

Öker,“19 gün içerisinde nerede yaşıyorsak orada, iş yerlerinde, okullarda,  çevremizde kim varsa Türkiye vatandaşı olduğunu bildiğimiz herkesi sandığa götürürsek, hepimiz canla başla çalışırsak hedeflerimize kavuşacağız" dedi. Öker, seçimlerde özellikle ilk defa oy kullanacak gençlere görevler düştüğünü söyledi.

Seydi Fırat ise, “Yaşadığımız her kötülüğe karşı iyiliği örgütleyeceğiz. Kötülüğe karşı bir irade var. Biz bunu Newroz’da kadınların zılgıtlarında, gençlerin umut dolu haykırışlarında gördük. Nerede olursak olalım, zindanda, sokakta bu ruhla hareket edeceğiz” diye konuştu.

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın bir demokrasi ekseni olduğunu vurgulayan Fırat, “Anlaşmazlıklar, eksikler olsa da tarihsel değerlerimizin ifadesidir. Biz de emek duygu, çaba ve ruhumuzla bunun bir parçasıyız” dedi.

Yeşil Sol Parti Brüksel Komisyonu adına söz alan Zeynep Görgü ise genel çalışmalar hakkında bilgi verirken herkesi çalışmalara katılmaya ve görev almaya davet etti.

Toplantıda 16 Nisan' da Brüksel Seçim Bürosu’nun açılışına katılım çağrısı yapıldı.

Seçim çalışmaları kapsamında Verviers’te de esnaf ve ev ziyaretleri gerçekleşti.