Viyana eylemcileri: Eylemimiz sonuç alıncaya kadar sürecek

Öcalan’a yönelik mutlak tecridin kırılması amacıyla düzenlenen açlık grevi direnişlerine Viyana’dan dahil olan Şivan Ağaoğlu ile Sultan Yiğit’in eylemleri sürüyor. Her iki direnişçi, “Eylemimizi sonuç alıncaya kadar sürdüreceğiz” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevi direnişine Viyana'dan katılan Şiyar Ağaoğlu ve Sultan Yiğit'in eylemi 50'inci gününde devam ediyor.

50 gündür açlık grevi direnişinde olan Şiyar Ağaoğlu ve Sultan Yiğit’in sağlık sorunları da baş göstermeye başladı. Baş ağrısı, ışığa karşı gözlerde hassaslık, mide krampları gibi sorunlar yaşıyor.

17 Mart günü Tekirdağ Hapisanesi’nde fedai eylem gerçekleştirerek şehit düşen Zülküf Gezen’in eyleminin, sessizliği yıkmayı hedeflediğini belirten açlık grevcileri ANF kameralarına şöyle konuştu:

‘ZÜLKÜF GEZEN’İN EYLEMİ SESSİZLİĞE KARŞI VERİLEN BİR SESTİR’

Şiyar Ağaoğlu: Zülküf Gezen arkadaşın Newroz ve Mazlum Doğan’ın eylemine ses getirecek bir eylem gerçekleştirdi ve önünde saygı ile eğiliyorum.

Arkadaşımızın eylemi aynı zamanda hem halkımıza, hem de direnişte bulunan bütün arkadaşlara dönük bir mesajdır. Onun mesajı Mazlum Doğan’ın mesajı ile aynıdır.

Şu andaki koşullar ile 12 Eylül döneminde gerçekleşen yok etme politikalarının devamıdır.

O dönemlerde faili meçhuller gizli yapıldıysa, bu dönemde açık bir şekilde yapıyor devlet. Heval Zülküf’ün eylemi sessizliğe karşılık verdiği bir sestir. Bu sesle inanıyorum ki, her ne kadar az da olsa, insanlar içerisinde ses getirdiğine inanıyorum.

Halk kendi şehidine sahip çıktı. Bir nevi bir serhildan oldu, devletin korkusu, bunun daha da büyümesidir.

SAĞLIK SORUNLARI VAR: EYLEMİMİZİ SONUÇ ALINCAYA KADAR SÜRDÜRECEĞİZ

Her ne kadar fiziki olarak biraz sağlık sorunları yaşansa da bu bizi eylemimizden vaz geçiremeyecektir. Eylemimiz başarıya ulaşıncaya kadar sürdüreceğiz.

Doktorlar rutin olarak bizi kontrole geliyor. Her hafta ayrı ayrı hem erkek, hem kadın arkadaş bizi kontrol ediyor.

Sorular sorup durumumuzu sorup, genel anlamada bizi bilgilendiriyor. Görme kaybı, mide sorunları vs. yaşıyoruz, bu normal vücut tepkilemesidir. Tabii ki ideolojik bir eylem olduğu için vücut iradeyi kıramıyor.

Sultan Yiğit: Eylemde olan arkadaşları selamlıyorum. Bu eyleme başladığımız gibi kararlıyız, sonuna kadar sürdüreceğiz. Zülküf arkadaşın da eylemi çok anlamlı bir eylemdir. Hem tarihi, hem süreci değerlendirip bu temelde fedai bir eylem gerçekleştirdi.

Eylemi Kürt halkının üzerindeki soykırımlara, tecride dur demek anlamına da geliyor.

Arkadaşın eylemine de güçlü bir şekilde sahip çıkmalıyız, onun ideallerine de sahip çıkmamız gerek.

Türk devletini saldırılarına, Efrin’i işgaline, Halepçe katliamına bir tepkidir.

DOKTORLAR DÜZENLİ BİR ŞEKİLDE KONTROLE GELİYOR

Bugün doktor yine ziyaret etti bizi. Normalde haftada iki üç gün geliyor.

Her şey olağan. Bende şu anda arada baş ağrısı oluyor, mide krampları oluyor. Birkaç gündür gelişen göz ağrısı sorunu yaşıyorum. Işık etkili oluyor, ışıkta durduğumda gözlerim oluyor. Bu daha önce de cezaevinde açlık grevinde başlamıştı, şimdi de devam ediyor.

Viyana Demokratik Kürt Toplum Merkezi Dışilişkiler Komisyonu üyesi Osman Ayaz ise, Avusturya kamuoyu nezdinde yürüttükleri çalışmaları değerlendirdi.

Avusturya basınının açlık grevi direnişine ilgisiz olduğunu belirten Ayaz, bu durumu ise bu durumu, Kürtlere ve Kürt sorununa yaklaşımı olduğunu söyledi.