Viyana’daki direniş 40’ıncı gününü geride bıraktı

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması amacıyla Sultan Yiğit ve Şivan Ağaoğlu’nun düzenlediği açlık grevi direnişi 40’ıncı gününde. Her iki grevciyi dün doktorlar kontrol etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla DTK Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevi direnişine 40 gün önce Viyana’dan dahil olan Sultan Yiğit ile Şivan Ağaoğlu’nun direnişi sürüyor.

Her iki açlık grevcisi düzenli bir şekilde doktor kontrolünden geçiriliyor. Demokratik Toplum Merkezi tarafından organize edilen sağlık ekibi tarafından kontrolden geçirilen açlık grevcilerinin sağlık durumuna ilişkin doktorlar önümüzdeki günlerde değerlendirme yapacak.

Her iki direnişçileri kontrol eden kardiyolog Dr. Cornelia Dechant önümüzdeki günlerde daha ayrıntılı bilgi vereceğini belirtti.

Grevcilerin uykusuzluk, baş dönmesi, sesten rahatsızlık, tansiyon düşüklüğü gibi rahatsızlıklar da baş gösteriyor. 40 gün içerisinde 7 kilo veren açlık grevcileri Yiğit ve Ağaoğlu, moral olarak ilk günkü gibi dimdik ayakta olduklarını söyledi.

DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven başta olmak üzere bütün açlık grevi direnişçilerine Viyana’dan selamlarını gönderen Yiğit ve Ağaoğlu, Kürdistanlı ve dostlarını daha aktif ve seslerini duyuran eylemiminler içerisinde olmaları çağrısında bulundu.

Her iki açlık grevcisi 16 Mart Cumartesi günü Viyana’da yapılacak “Tecride karşı yaşam” yürüyüşüne de katılım çağrısı yaptı.

“Şahadetler olduğunda değil hemen şimdi eylemlere güçlü katılarak ses olunmalı” diyen Yiğit ve Ağaoğlu “Türkiye ve Kürdistan zindanlarında Leyla Güven’in başlattığı açlık grevi ölüm sınırına dayanmış durumdadır. Türkiye ceza evlerinde, içeride ve dışarda devam eden açlık grevleri kritik bir aşamadadır. Ancak hem faşist AKP-MHP iktidarı, hem de suç ortakları olan Avrupa devletleri derin bir sessizlik içindeler. Eğer direnen değerli devrimci, demokrat ve yurtsever insanlarımızın yaşamlarını yitirmesini istemiyorsak, düzenlenen etkinliklere daha güçlü katılım sağlayarak yoldaşlarımızı sahiplenmeliyiz. Direniş yaşatır, sessizlik ise öldürür” diye konuştu.

16 Mart’taki yürüyüşün Halepçe katliamının da yıldönümüne denk geldiğini vurgulayan açlık grevcileri, eyleme güçlü katılım çağrısı yaptı.