Viyana'da Newroz resepsiyonu: Kürtler kazanacak

Başkent Viyana'da düzenlenen Newroz resepsiyonuna katılan isimler, istikrar ve demokrasi için Kürtlerin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da Newroz resepsiyonu düzenlendi. 

Viyana Belediyesi'nin salonunda düzenlenen resepsiyona, siyasetçiler, diplomatlar, gazeteciler, dini kurum temsilcileri ve akademisyenlerin de içinde bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Önceki dönem Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer ve Avusturya Sosyal Demokrat Partisi SPÖ Milletvekili ve Avrupa Parlamentosu seçimlerine aday gösterilen Andreas Schieder de resepsiyona katıldı.

SCHIEDER: KÜRTLER TÜM HALKLAR İÇİN SAVAŞTI

Schieder, Kürtlerin DAİŞ'e karşı savaşının dünya halkları için de verildiğini belirterek, "Kürtler olmasaydı bu insanlık düşmanlarının şu anda neler yapıyor olacağını düşünüp ona göre Kürtlere yaklaşmamız gerekiyor" dedi. 

Schieder, demokrasinin işlediği istikrarlı bir Ortadoğu için Kürtlerin yanında durup mücadelelerinin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

FISCHER: KÜRTLERİN KAZANACAĞINA İNANIYORUM

Eski Cumhurbaşkanı Heinz Fischer ise Kürtlerin demokrasi mücadelesinde başaracaklarına inandığını söyledi. Kürtlerin geçmişte olduğu gibi günümüzde de derin acılar yaşadığını ancak direnişleri sonucu kazanımlar da elde ettiğini söyleyen Fischer, Kürtlerle dayanışmayı kendisine bir görev olarak gördüğünü belirtti. 

KOÇ: ERDOĞAN HERKESİ TEHDİT EDİYOR

Daha sonra KNK Eşbaşkanı Nilüfer Koç da bir konuşma yaptı. Koç, "Dünyanın dört bir yanında milyonları bulan dostlarımız var ve bu dostlarımızın varlığı bize umut veriyor" dedi. Kürtlerin Türk faşizmine karşı verdiği mücadelede dayanışma talebinde bulunmadığını çünkü Erdoğan faşizminin bütün insanlığı tehdit ettiğini de söyleyen Koç, "Bu yüzden Erdoğan faşizmine karşı mücadele etmek demokrasiden yana olan herkesin görevidir" diye ekledi.

Konuşmaların ardından müzik eşliğinde halaylar çekildi.

Resepsiyona katılan isimler arasında Fransa Büyükelçisi François Saint Paul, Amerikan Elçiliğinden Elisabeth Rosenstock, Yahudi din adamı Gad Fischmann de yer aldı.