Utrecht ve Nürnberg’de Şengal için eylem

Türk devletinin Şengal’e yönelik düzenlediği saldırı Hollanda’nın Utrecht ve Almanya’nın Nürnberg kentlerinde protesto edildi.

Hollanda’nın Utrecht kentinde Türk devletinin Şengal’e yaptığı saldırı ve Türk mallarının boykot edilmesi için eylem yapıldı.

Jaarbeursplein’de bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostlarının eylemi bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

YPG, YPJ bayrakları ile Şengal’e saldırıda şehit düşen savaşçıların fotoğraflarının taşındığı mitingde Türkiye’nin saldırılarına dikkat çekildi.

Bu saldırılara karşılık Avrupa devletlerinin sorumluluğuna da dikkat çekilen eylemde yapılan konuşmalarda, Türkiye’nin saldırılarının temelinde Kürtlerin varlığına olan tahammülsüzlük olduğuna dikkat çekildi.

Hazırlık Komitesi adına söz alan Kardo Başur ise, ulusal birliğin her zamankinden daha fazla gerekli olduğunu ve Türkiye’nin saldırılarına karşı mücadele etmek gerektiğini söyledi.

Greon Links Partisi adına söz alan Serpil Ateş de Şengal saldırısını kınadıklarını, sivillere yönelik saldırıların kabul edilemeyeceğini söyledi.

Türk turizmini ve mallarını boykot konusunda ise, turizm olarak Türkiye’nin seçilmesinin seçenek dışı bırakılmasını istedi.

Türk turizmine aktarılan her paranın Kürtlere mermi, ölüm ve zulüm olarak geri döndüğünü, aynı zamanda sahillere vuran yüzlerce cesede bakarak tatil yapılamayacağını da sözlerine ekledi.

Irak, Güney Kürdistan hükümeti ve bölgedeki uluslararası güçlerin de Türkiye’nin saldırılarına karşı tutumlarında dolayı en az Türkiye kadar suçlu olduğuna dikkat çekilen konuşmalarda bu tür saldırılara karşı durmanın tek yolunun ulusal birliğin sağlanmasından geçtiği belirtildi.

Eylem sloganlarla sona erdi.

NÜRNBERG

Almanya’nın Nürnberg kentindeki eylem adresi ise Lorenzkirche Meydanı idi. Türk devletinin Şengal’e düzenlediği saldırı bir miting ile protesto edildi.

YBŞ bayraklarının açıldığı eylemde yapılan konuşmalarda saldırılara karşı sessizlik de kınandı.