Türk-Fransa ortaklığı protesto edildi

Fransa'nın Brest kentinde Türk-Fransa ortaklığı protesto edildi.

Fransa'nın Brest kentinde, birçok sol örgüt ve sivil toplum örgütünün çağrısıyla Kürtler, Parc à Chaînes'de "Brest kentinden Rojava'ya ve tüm Kurdistan'a selamlar" pankartıyla Thales bürosunun bulunduğu Commerc'e geldi. Türk devletinin soykırım, işgal saldırılarını ve Türk devletine askeri alanda destek sunan Fransa şirketlerini teşhir eden bildiriler dağıtarak, “Şehîd namirin”, “Bijî Serok Apo”, “A bas régime fasciste en Turquie” sloganlarıyla yüründü.

Eylemdeki açıklamada, "Faşist Türk hükümeti, birçok alanda Fransa hükümeti ile askeri anlaşmalar içerisindeler. Fransa gibi birçok ülkeyle ticari ilişkiler sürdürüyor. Brest'te çeşitli tesisleri bulunan THALES şirketi, özellikle Türkiye'ye füze rampaları ve yüksek teknolojili bir askeri uydu teslim eden özel aktörlerden biridir. Fransa şirketi THALES Türkiye'nin Rojava başta olmak üzere Kurdistan genelinde sürdürdüğü soykırım ve işgal politikalaŕında saldırganlık yönündeki emperyalist politikasındaki görevini büyük ölçüde kolaylaştırıyor" denildi.

'KÜRT HALKI İLE DAYANIŞMAYI HER ALANDA BÜYÜTECEĞİZ'

Açıklamada şunlar da belirtildi:
"Kağıt üzerinde, Fransız hükümeti hala Suriye Demokratik gücleriyle (QSD) koalisyon içinde olduğunu belirtiyor ama bir taraftan da DAİŞ çeteleriyle hareket eden Türk hükümetine askeri anlamda her olanağı sunuyor.
Fransız devleti ve AB taraf ülkelerinin PKK'yi bir terör örgütü olarak görmeye devam ediyor. Ancak, Erdoğan'ın Kürt halkına karşı etnik katliam yapmasına ve Türkiye'deki her türlü muhalefeti kanlı bir şekilde bastırmasına izin verdiği gibi DAİŞ ceteleri ve benzeri çetelere nefes aldırmak olduğunu da görüyoruz.
Fransa hükümeti, 23 Aralık'taki katliamdan sonra Kürt toplumunun üzüntüsüne sempati duyduğunu, ancak bunları bir saldırı olarak nitelendirmeyi, Türkiye'nin bariz müdahalesini kabul etmeyi reddettiğini ve tam tersine olayı bir gerçek olarak ele almakta acele ettiğini söylüyor. Her şey, 2013 saldırısında olduğu gibi oluyor; Fransa, ezici kanıtlara rağmen, Paris katliamlarının gizlilik zırhını kaldırmayı reddediyor.
Kürt halkının dostları ve enternasyonalistler olarak Kürt halkının her zamankinden daha fazla dayanışmaya ihtiyacı olduğunu görüyoruz. Bu protesto eylemimizle yaşadığımız topraklardaki Türk faşizmine hizmet eden şirketleri daha çok teşhir etmeye çağırıyoruz. Paris katliamları tüm yönleriyle açığa çıkarılana kadar, Kürt Halk Önderliği üzerindeki tecrit kalkana kadar ve Türk devletinin Kurdistan genelinde siyasi soykırım politikaları ile işgal girişimleri son bulana kadar Kürt halkıyla dayanışma içerisinde olacağız ve alanlarda daha çok güçlü bir şekilde olacağız."
Protesto eylemi "Kurdistan'a selam,Türk faşizmine karşı her alanda boykot" sloganları ile son buldu.