4 kentte tecrit protestosu-YENİLENDİ

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla Fransa’nın Toulouse, Avusturya'nın başkenti Viyana, Hollanda'nın Den Haag ile Almanya'nın Stuttgart kentinde eylemler düzenlendi.

Fransa’nın Toulouse kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kırılması için açlık grevinde olan Leyla Güven ve açlık grevi direnişçilerinin talebinin yerine getirilmesi amacıyla eylem düzenlendi.

Toulouse Kadın Komitesi öncülüğünde yapılan eylemde bildiriler dağıtıldı.

Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecride dikkat çekilen eylemde, bir an önce Leyla Güven ve arkadaşlarının taleplerinin karşılanması için CPT’yi Türk hükümetine baskı yapmaya çağırdı.

Eylem “Tecridi kıralım, faşizmi yok edelim”, “Leyla Güven yalnız değildir” sloganlarıyla sona erdi.

VİYANA

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için açlık grevinde olan Leyla Güven ve arkadaşlarının bu talebinin yerine getirilmesi amacıyla Avusturya’nın başkenti Viyana’da bir miting düzenlendi.

Stephansplatz’da bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın ve Leyla Güven’in yanı sıra diğer açlık grevi eylemcilerin fotoğraflarını taşıdı.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi bu günkü yaptıkları mitin eylemini 30 yıla yakın Avusturya’da Kürt Kadın Hareketi başta olmak üzere birçok çalışmalarda yer alan ve bugün hayata gözlerini yuman Nina Ahmedi’ye atfetti.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan mitingde Nina Ahmedi’nin anısına Azadi Yılmaz bir konuşma yaptı. Yılmaz’ın konuşması esnasında duygusal anlar yaşandı. Miting boyunca Nina Ahmedi’nin çok sevdiği gerilla türküsü “Dilemin Zagrose” çalındı.

Yarın saat 12.00’da Viyana DKTM’de Nina Ahmedi anısına bir tören düzenlenecek.

DEN HAAG

Hollanda’nın Den Haag kentinde de İçişleri Bakanlığı önünde düzenlenen bir eylem ile tecrit protesto edildi.

TJK-E öncülüğünde düzenlenen eylemde bildiriler okundu ve dağıtıldı.

Eylem boyunca “Öcalan’a özgürlük”, “Tecrit kalksın, Leyla yaşasın” sloganları atıldı.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde de çadır eylemi düzenlendi. Schlotpaltz’da bir araya gelen Tecrite Karşı Yaşam Platformu bileşenleri eylemin 3. gününde de çadır açarak Leyla Güven’e desteğini yineledi ve Öcalan’a yönelik uygulanan tecride dikkat çekti.

Bildirilerin dağıtıldığı eylemde Alman kamuoyuna da duyarlılık çağrısı yapıldı.

Eylem bugün saat 19.00’da sona erdi.