Toronto'da İba ve Kürtler komploya karşı yürüdü

Toronto'da 15 Şubat Komplosu protesto edildi. Açlık grevindeki Yusuf İba da eyleme katılarak, "Kürt halkının ve özgürlük hareketinin sinebileceğini düşünmüşlerdi. Yanıldıkları ortaya çıktı" dedi.

Kanada'nın Toronto kentinde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük uluslararası komplo protesto edildi.

Eyleme 37 gündür İmralı tecridine karşı ve DTK Eşbaşkanı Leyla Güven'e destek için açlık grevinde olan Yusuf İba da katıldı.

Toronto Kürt Halk Merkezinden tek kişilik uzun yürüyüş yapan İba, kitlenin toplandığı Yonge&bloor’da kitleyle City Hall’e kadar yürüdü.

Kitle, ellerinde komployu kınayan pankartlar ile Öcalan’ın posterlerini taşıyarak, soğuk havaya aldırış etmeden kilometrelerce yürüdü. 

'ÜZGÜN DEĞİL, ÖFKELİYİZ!'

Eylemde konuşan İba, şunları söyledi:

"Komplocu güçlerin, Sayın Öcalan’ı tutsak ederken hesap etmedikleri bir şey vardı... Kürt halkının ve özgürlük hareketinin sinebileceğini ve bitebileceğini düşünmüşlerdi. Bugün Kürt halkına dört parçada ve her alanda bu kadar vahşice saldırmalarının sebebi de hesaplarının tutmamış olmasıdır. Sayın Öcalan’ın ideolojisini benimseyen bir Kürt halkının dünyanın dört bir yanında direndiğini bugün burada da görüyorsunuz. Yüzlerce insan soğuk havaya aldırış etmeden bu alana akın etmiş. Sayın Öcalan üzerindeki  tecridi ve uluslararası komployu unutmayan halkımız bugün öfkesini direnişe çevirmiş ve komployu kınıyor. Komplonun 20. yılında sadece öfkeliyiz, üzülmeyeceğiz. Bugün asıl üzülecek olanlar, DAİŞ’e yol arkadaşlığı yapıp onu bütün dünyanın başına bela yapanlar olmalı, çünkü bugün DAİŞ bitti ve onlar da bunun üzüntüsüyle bize daha çok saldırıyorlar. Biz yılmayacağız; komployu, komploları boşa çıkaracağız."