TJK-E: Bütün halkımızı Düsseldorf'a bekliyoruz

TJK-E Aktivisti Ezde Kajîn, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için kesintisiz eylemlerini sürdüreceklerini söyledi ve halkı Düsseldorf'taki eyleme de çağırdı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki baskıları protesto etmek amacıyla Kürtler, Almanya ve dünyanın birçok merkezinde eylemde. Bu eylemleri organize organize eden kurumlarından biri de, Kürt Kadın Hareketi. Almanya Kürt Kadın Hareketi Aktivisti Ezda Kajîn, Öcalan özgür olana kadar sokaklarda olacaklarını belirterek, “Başta kadınlar olmak üzere bütün halkımızı eylemlere katılmaya çağırıyoruz” dedi.

‘BÜTÜN HALKIMIZI CUMARTESİ GÜNÜ DÜSSELDORF’A ÇAĞIRIYORUZ’

TJK-E Aktivisti  Ezda Kajîn, Avrupa’da Kürt halkının kadın ve gençler öncülüğünde alanlarda olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi: "Önderliğimizden hiçbir şeklide haber alamıyoruz. Bundan dolayı kaygılarımız oldukça fazla. Kürtler büyük bir öfke ile alanlarda, tepkisini ortaya koyuyor. Önderliğmizin sağlık koşullarını ve fiziki durumunu öğrenene kadar alanlarda olacağız. Başta kadınlar olmak üzere bütün kesimler eylemlere katılmalı. Köln kentinde bir haftadır, her gün eylemler düzenleniyor. Yarın da Köln Türk Konsolosluğu önünde bir gösteri düzenlenecek. Cumartesi günü de NRW çapında Düsseldorf kentinde kitlesel bir protesto yürüyüşü yapılacak. Bütün halkımızı bu eylemlere katılmaya çağırıyoruz.”