Tecrit parçalanacak

CPT, AP, AK gibi kurumların merkezi Strasbourg 3. kez Kürdistanlıların süresiz dönüşümsüz açlık grevine ev sahipliği yapıyor. Eylemlerini kararlılıkla sürdüreceklerini belirten açlık grevi eylemcileri “Halkımız da bu eylemler etrafında kenetlenmeli” dedi.

Strasbourg’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecridi kırmak için başlatılan süresiz dönüşümsüz açlık grevi üçüncü gününe girdi. Önceki gün CPT, Avrupa Konseyi gibi kurumların bulunduğu alanda yapılan açıklamayla start alan açlık grevi eylemi Strasbourg’daki Demokratik Kültür Merkezinde 15 eylemci ile sürdürülüyor. Açlık grevine katılanlar, tecrit kırılana kadar direniş halinde olacalarını belirterek, kararlılıkla eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

İKE: TECRİDİ KIRALIM

Süresiz dönüşümsüz açlık grevine başlayan isimlerden Gülistan Çiya İke, 2011 yılından bu yana Avrupa’da basın çalışmalarında yer alıyor. “Bu eylem ile en temelde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan mutlak tecriti kırmayı amaçlıyoruz” diyen İke açlık grevi eylemlerinin sahiplenmesinin önemine vurgu yaptı. İke gazetemiz aracılığıyla şu çağrıda bulundu: “Tecrite karşı var olan sessizliği yıkmak ve tecridi kırmak amacıyla süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi başlattık. Bu eylemi tecrit kırılana kadar devam ettirme kararlılığındayız. Eylemimizin amacına ulaşması, halkımızın bu eylemi sahiplenmesiyle mümkün olacaktır. Bu nedenle açlık grevine paralel eylemlerin her alanda olması, halkımızın da bu eylemler etrafında kenetlenmesi oldukça önemli olacaktır. Buradan tüm halkımızı eylemlere katılmaya ve var olan direnişler etrafında bir araya gelmeye çağırıyoruz.”

SÜRGÜT: MOTİVASYONUMUZ YÜKSEK

Gençlik çalışmaları içerisinde yer alan Deniz Sürgüt de  tecrit kırılana kadar eylemlerini sürdürmekte kararlı olduklarının altını çizdi. Sürgüt şöyle konuştu: “Bu eylemle açıklamak istiyoruz ki, biz her şeyimizle Önder Apo’nun yanındayız. Önder Apo’nun fikirlerini benimsiyoruz, bunu insanlığa anlatmak istiyoruz. Ve Önder Apo’nun fikirlerinin daha fazla duyulması, yayılması için de çalışıyoruz. Kararımız, motivasyonumuz yüksek. Tecrit yıkılana kadar, faşizm yıkılana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.”

BAKANİ: SALDIRILARA KARŞI DİRENİŞTİR

Rojhilatlı Kardo Bakani içinden geçilen sürece işaret ederek, “Türk devleti şiddetli saldırılar gerçekleştiriyor Kürt halkı üzerinde. Özellikle de Serok Apo üzerinde. Onun durumu oldukça önemlidir. Bu amaçlarla tecrit gittikçe ağırlaştırıldı. 3 yıldan fazla bir zamandır kendisinden haber alınamıyor.

Durumu, sağlığı nasıl, öldü mü yaşıyor mu bilmiyoruz” diyerek, kaygılarını dile getirdi. Türk devletinin Kürdistan’a yönelik saldırılarının her parçada devam ettiğini ifade eden Bakani, “Rojava, Başur’da da saldırılarına devam ediyorlar. Maxmur’a saldırıyor, Şengal’e saldırıyor. Tüm bu saldırılara da cevap olabilmek için açlık grevi başlattık. Özellikle Avrupa Konseyi ve CPT’nin İmralı cezaevini ziyaret ederek, Önder Öcalan’ın sağlığına, güvenliğine ilişkin tatmin edici bir açıklama yapması gerekiyor” dedi.

SOLHAN: SONUÇ ALINCAYA KADAR

Yaklaşık 20 yıldır Avrupa’da siyaset yapan Kerem Solhan ise Marsilya’dan süresiz dönüşümsüz açlık grevine katılıyor. 53 yaşında olduğunu belirten Solhan, “Bu eylemi, ömrümün ilk doğuş günü olarak görüyorum. Bu direnci, Türkiye’deki baskıları, kirli politikaları dünya kamuoyuna karşı deşifre etmek ve Önderliğe yönelik tecridi kırmak için bu eylemi başlattık. Eylemde çok kararlıyız, sonuç alıncaya kadar devam edeceğiz.

OĞLUYLA BİRLİKTE GELDİ

Açlık grevinin devam ettiği Kürt derneği ise ziyaretçi akınına uğruyor. Aralarında KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal, KNK Yürütme Komitesi Üyesi Zübeyir Aydar’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi açlık grevcilerini ziyaret etti. Eylemcileri ziyarete gelen Hasan Doğan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kınayarak, açlık grevi eylemcilerine destek amaçlı oğluyla birlikte geldiklerini belirtti.

HERKES SES VERMELİ

Mevlüde Aslan, “Bu eyleme Önderliği Serok Apo için özgürleştirmek için katılan herkesi kutluyorum, başarılar diliyorum. Bu 3 günlük 5 günlük bir eylem değil, süresiz bir eylemdir. Herkes bu eyleme ses vermelidir” dedi.

Almanya’dan destek için gelen Hasan Nas Kürt halkının direnişte olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: “Bugün halkımızın direnişi olmazsa düşmanlarımıza karşı ayakta duramayız. O nedenle de direnmeye devam etmeliyiz. Erdoğan bilmeli ki, bu yaptıkları ona da kalmaz ama Kürt halkı ayakta kalır. Biz birlik olmalıyız. Burada direnen arkadaşlarımızı da yalnız bırakmayalım.

Demeyelim o gitmedi, şu gitmedi. Bu hepimizin sorumluluğunda ve herkes buraya gelmeli. Böyle başaracağız ve Erdoğan da böyle düşer. Dünya Saddam’a kalmadı, dünya hiçbir diktatöre kalmadı. O nedenle direnmeye devam edelim. Her Bijî Serok Apo, Her Bijî gele Kurd.”

Kaynak: Yeni Özgür Politika