‘Tecrit, Kürt halkının direnişi ile kırılabilir’

Av. Uysal: Bir halk önderine yönelik gerçekleştirilen tecrit ile Kürt halkı teslim alınmak istenmektedir. Tecrit ancak Kürt halkının göstereceği direniş ile kırılabilir.

İsviçre’nin Zürih kentinde “Özgürlüğe adanmış bir yaşam ve İmralı” direnişi konulu bir panel düzenlendi.

İsviçre’nin Zürih kentinde bugün “Özgürlüğe adanmış bir yaşam ve İmralı direnişi” adında bir panel gerçekleştirildi. Zürih Beritan Kadın Meclisi tarafından düzenlenen panele Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Newroz Uysal ve TJK-E aktivisti Gönül Kaya konuşmacı olarak katıldı.

Açlık grevinin 46. gününe giren HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in eylemini selamlayarak konuşmasına başlayan Uysal, Kürt halkının uzun zamandır Önderliklerinden haber alamadığını ve Öcalan ile görüşme taleplerinin Türk devleti tarafından sudan bahaneler gösterilerek reddedildiğini söyledi. Uysal CPT (Avrupa İşkencenin Önlenmesi Komitesi) ve Avrupa Konseyinin de Öcalan’a yönelik yürütülen tecritte pay sahibi olduklarını belirtti.

Uysal’ın ardından söz alan TJK-E aktivisti Gönül Kaya ise “Kürt Halkının Ortadoğu’da ki başarı ve elde ettikleri kazanımları hazmedemeyen Türk devletinin Öcalan’a tecrit uygulayarak Kürt halkının iradesini rehin almak istemiştir. Abdullah Öcalan şahsında uygulanan tecrit sadece Kürt halkına değil aslında tüm Ortadoğu halklarının geleceğine uygulanmıştır. Bu temelde Kürt halkı ve dostları bunu gerçekliliği görmeli ve tecridin kırılması için bulunduğu her alanda direnişi yükseltmelidir” diye konuştu.

Panel, soru cevaplar ardından sona erdi.