Tecride Karşı Yaşam Platformu kuruldu

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecridin kırılması ve açlık grevleri ile dayanışma amacıyla Tecride Karşı Yaşam Platformu kuruldu.

Almanya'nın Dortmund kentinde bir araya gelen siyasi kurum, sivil toplum kuruluşları, aydın, siyasetçi, akademisyen ve hukukçular, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecridin kaldırılması amacıyla başlatılan açlık grevi eylemcileri ile dayanışma ve tecridin kırılması için bir platform kurdu.

Tecride Karşı Yaşam Platformu, hem Türkiye'deki hem de yurtdışında kritik aşamaya yaklaşan açlık grevi eylemcilerinin taleplerinin karşılanması için Avrupa'da diplomasi çalışması ve politik faaliyetler yürüteceğini açıkladı.

Tecride Karşı Yaşam Platformu bileşenleri, bugüne kadar ne Türk devleti ne de Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) kritik aşamaya yaklaşan eylemcilerin taleplerinin karşılanması için harekete geçmediğini belirtti. Platform, Almanya'nın çeşitli merkezlerinde çadır nöbeti eylemleri organize edecek ve Köln kentinde merkezi bir yürüyüş ve miting düzenleyecek.

Platform adına konuşan SYKP Avrupa Eşsözcüsü şunları belirtti: "Tecrit bir insanlık suçudur. CPT’nin belirlediği standartlar ve Türkiye hakkında hazırladıkları raporlar ortadadır. Türkiye bu standartlara uymadığı halde, herhangi bir yaptırım konusunda CPT de hareketsiz kalmıştır.

Maalesef açlık grevi eylemcileri için kırmızı çizgiyi geçmiş bulunuyoruz. Her an ölümler başlayabilir. Bu ölümleri durdurmak taleplerin karşılanması ile mümkün olacak. Bu aşamada platformumuz gerek CPT ile gerek Alman siyasetçileri ve hükümet ile görüşmeler planlıyor. Ayrıca uluslararası hukuk kuruluşlarıyla da bağlantıya geçeceğiz. Bütün Almanya kamuoyunu platformu desteklemeye, ölümleri durdurmak için harekete geçmeye davet ediyoruz. Zamana karşı yarışıyoruz. Gelin hep birlikte Leyla Güven ve arkadaşları yaşatalım."

Platformu oluşturan kişi ve kurumlar şunlar:

KCDK-E

NAV-DEM

ATİK

SYKP

AABF

AvEG-KON

SKB

YOUNG STRUGGLE

ADHK

PARTİZAN

YEŞİL SOL

HDP

HDK ALMANYA

TJK-E

ANATOLYA NAVİN

KÜRECİK İNİSİYATİFİ

DEVRİMCİ PARTİ

MARAŞ GİRİŞİMİ

FEDA

KURD AKAD

KARAKOÇAN İNİSİYATİFİ

DERSİMİ YENİDEN İNŞA PLATFORMU

LAZ İNİSİYATİFİ

ASURİ-SÜRYANİ

HDP MİLLETVEKİLLERİ

ERTUĞRUL KÜRKÇÜ

NURSEL AYDOĞAN

BESİME KONCA

HASİP KAPLAN

AHMET YILDIRIM

HAYKO BAĞDAT

NAZAN ÜSTUNDAĞ

ÇETİN GÜRER

DTK-HATİP DİCLE