Tambov'da açlık grevi başladı

Rusya Tambov'da yaşayan Kürtler, tecridi protesto etmek amacıyla açlık grevinde.

Rusya'nın Tambov kentine bağlı Miçurinsk ilçesinde Kürt Halk Meclisi tarafından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin kaldırılması amacıyla açlık grevine başlandı.

'İMRALI'DA NE OLDUĞU AÇIKLANMALI'

Açlık grevine başladıklarını duyuran Meclis Başkanı Nabi Abdulsalamov, şunları söyledi: "Türk devleti İmralı Adası'nda neler olup bittiğini kamuoyuna açıklamak zorundadır. Kürt halkı, üç yıldır haber alamadığı Önderliğinden haber almak istiyor. Faşist Erdoğan ve onun hükümeti, Öcalan şahsında Kürtleri iradesizleştirmek ve kendine çekmek istiyor. Fakat Kürt halkı bu kirli politikaya gelmeyecek kadar bilinçli bir toplumdur. Bu insanlık dışı tecridin bir an önce sonlanması için dünyanın dört bir yanında bedenini ölüme yatıran eylemcilerin sesi duyulmalı. Bu konuda BM ve uluslararası kurumların rolünü oynamaya çağırıyoruz.’’ 

LEYLA GÜVEN SELAMLANDI

Konuşmasının sonunda HDP Milletvekili, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in direnişine de dikkat çeken Abdulsalamov, "Leyla Güven, bize Önderliğimiz için mücadele etmemiz için öncülük etti. Şu an onun sağlığından endişe ediyoruz. Geç olmadan Leyla Güven’in talepleri yerine getirilmelidir’’ dedi. 

Eylemciler de Türk devletinin İmralı politikaları ile Kürtlere yönelik saldırılarını kınayan konuşmalar yaptı.