Stuttgart’ta Ahmet Şoreş ve Fırat Neval için taziye

Ahmet Şoreş (Zeki Gürbüz) ve Fırat Neval (Özgür Namoğlu) için Stuttgart’ta taziye kuruldu, anma etkinliği düzenlendi.

Türk devletinin Rojava’ya yönelik saldırısında ölümsüzleşen MLKP savaşçıları Ahmet Şoreş (Zeki Gürbüz)  ve Fırat Neval (Özgür Namoğlu) için taziyeler Almanya’nın Stuttgart kentinde kabul ediliyor.

Böblinger Str. 105 adresinde bulunan Linkes Zentrum’da şehit aileleri ve MLKP’nin verdiği taziyeye yüzlerce kişi akın etti.

Taziyelerini bildiren halk, “hem acımız büyük, hem de faşist Türk devletine öfkemiz büyük” diyerek duygu ve düşüncelerini ifade etti.

Taziye salonunda anma etkinliği de düzenlendi. Ahmet Şoreş (Zeki Gürbüz) ve Fırat Neval (Özgür Namoğlu) şahsında özgürlük ve sosyalizm savaşında ölümsüzleşenler anısına yapılan saygı duruşuyla başlayan etkinlikte ailesi ve MLKP adına konuşmalar yapıldı.

Ailesi adına Nazlı Top ve MLKP adına yapılan konuşmalarda, şehitlere sahip çıkmanın ve sömürgeci faşist Türk devletine karşı mücadeleyi büyütmenin önemi vurgulandı; “Ahmet Şoreş (Zeki Gürbüz)  ve Fırat Neval (Özgür Namoğlu) yoldaşlarımıza yönelik bu saldırı, faşist rejimin Türkiye ve Kürdistan’da, Avrupa’da devreye koyduğu saldırı konseptinin bir parçası olduğu belirtildi.

Anma etkinliğinde, “Zeki yoldaş ölümsüzdür, Özgür yoldaş ölümsüzdür”, “Komutan Ahmet yaşıyor, MLKP savaşıyor”, “Şehitler yaşıyor, MLKP savaşıyor” sloganları atıldı.

Anma, Pazar günü, saat 14.00’da Kulturhaus ARENA, Ulmer Str. 241, 70327 Stuttgart (Wangen) adresinde yapılacak anmaya çağrı ve yakılan ağıtlarla, "Birlik Mücadele Zafer" marşıyla, söylenen türkülerle ve sloganlarla sona erdi.