Stuttgart'ta Öcalan için çadır eylemi sürüyor

Almanya Stuttgart'ta Kürdistanlıların Öcalan için başlattığı çadır eylemi devam ediyor.

 

Almanya’nın Stuttgart kentinde 15 Ekim’de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın güvenliği ve sağlığı için başlatılan nöbet eylemi, dün (17 Ekim) büyük bir sahiplenme ile devam etti. Kobanê Meydanı'nda yapılan nöbet eylemi, saat 18.00’da başlayan yürüyüş ile gençlik ve kadınlar öncülüğünde gerçekleşti. 

Schlossplatz Meydanı'nda saat 18.00'da başlayan yürüyüş, Stuttgart’ın en büyük caddesi Teodor- Heus-Strasseden'den tekrar miting alanı olan Kobané Meydanı'na kadar sürdü.

GÜÇLÜ: EYLEMLERİMİZ ARALIKSIZ SÜRECEK

Çadır nöbet eylemine katılan ve Öcalan’ın durumuna dair bildirileri dağıtan İnci Güçlü, "Bizim eylemlerimiz Önderliğimizden haber alınana dek aralıksız devam edecek. Bütün Avrupa’da özellikle kadın ve gençliğin öncülüğünde başlayan eylemlerimizde, bulunduğumuz yerellerde kamuoyu oluşturarak, bir an önce Önderliğimiz ile ailesi veya avukatlarının görüştürülmesini sağlamak isityoruz. Çünkü Abdullah Öcalan’ın sağlığı ve güvencesi, bizim sağlık ve güvencemizdir. Önderliksiz yaşamı asla kabul etmiyoruz. Onun için mücadelemize ısrarla devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

SÊVÊ ANA: HEMEN ÖNDERLİĞİMİZ İLE GÖRÜŞÜLSÜN

Eyleme katılan Sêvé Ana ise şunları söyledi: "Önderliğimizden dolayı zor bir durum ve süreçten geçiyoruz. Türk devleti eğer Önderliğimize bir şey yaparsa; biz bunu asla karşılıksız bırakmayız. Kürt anneleri ve halkı böyle bir şeye asla tahammül edemez. Türk devleti bunu iyi bilsin! Abdullah Öcalan’ı susturamazlar. O biz Kürt kadınlarına dil, göz, kulak verdi. Bizim kendimizi tanımamızı ve özgürlüğümüzü sağladı. Özellikle biz kadınlar şimdi Önderliğimize sahip çıkmak için gece- gündüz sokaklarda, eylemlerde olmalıyız. Avrupa ülkelerini ve özellikle CPT’ye sesleniyoruz; hemen bir heyet ile İmralı’ya gitsinler. Erdoğan’a baskı uygulayıp, Önderliğimizin durumunu netleştirmeye yardımcı olsunlar."

CUMARTESİ YÜRÜYÜŞ YAPILACAK

Öcalan’ın sağlık durumu netleşene kadar Stuttgart Schlossplatz'da (Kobanê Meydanı) çadır eylemi her gün saat 13.00 ilA 20.00 arasında devam edecek. Cumartesi günü ise büyük bir yürüyüş yapılacak.