Strasbourg direnişinde 86’ncı gün: Direnişe odaklanalım

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecride karşı 14 kişinin Strasbourg’daki süresiz-dönüşümsüz açlık grevi direnişi, 86’ncı gününü geride bıraktı.

AKP-MHP faşizminin Öcalan’a ve bir bütün olarak halklara yönelik tecrit ve baskı politikalarını kırmak amacıyla başlatılan açlık grevi direnişlerinin Strasbourg ayağında da kararlı duruş sürüyor.

Eylemcilerin sağlık durumlarına ilişkin dün yapılan ve endişe verici semptomların arttığına yönelik doktorların açıklamalarına rağmen açlık grevi direnişçileri, “Bizlerin sağlığıyla değil, tecridi kırmayı gündeminize alın” diyor.

DAYANIŞMA AMAÇLI ÜÇÜNCÜ GRUP DİRENİŞÇİLERLE

Süresiz-dönüşümsüz açlık grevinin 86’ncı gününde Avrupa’nın her yanında direnişe destek eylemleri de artarken, birçok Kürdistanlı da eylemcileri yalnız bırakmamak için Strasbourg’a geliyor.

Öte yandan, direnişi güçlendirmek için Avrupa Konseyi (AK) önünde başlatılan süresiz-dönüşümlü açlık grevleri kapsamında dün üçüncü grup açlık grevine girmişti. Bu grupta İsviçre genelinden gelen şu isimler yer alıyor: İmam Kartal, Salman Örge, İmam Akgün, Fatma Beseli, Dilişan Sincar, Ali İhsan Özyürek, Cihan Yılmaz, Ekrem Evren, Mahsun Nusaybin ve Aysel Argın. 

Bugün dayanışma amaçlı açlık grevlerinde ikinci günlerini geride bırakan 10 kişiden oluşan Üçüncü Grup üyeleri, akşam saatlerinde 14 süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemcisini ziyaret ettiler. Dayanışma grubundan yapılan açıklamada, kendilerinin de dönüşümlü de olsa 14 direnişçinin sesi olmak için açlık grevinde oldukları vurgulandı.

TECRİDİN KIRILMASI NOKTASINDAKİ KARARLAŞMA İLE ZAFERE GİDİLECEK

Dayanışma grubu üyelerini karşılayan siyasetçi Mustafa Sarıkaya ise, her ne kadar 86’ıncı günde olsalar da önemli olanın kendi sağlıkları olmadığının altını çizdi. Tecridin kırılması noktasında ciddi bir kararlaşma ile açlık grevine başladıklarını hatırlatan Sarıkaya, aynı kararlılıkla eylemi başarıya götüreceklerini vurguladı.

‘EYLEMCİLERİN YAŞAMLARI İÇİN ENDİŞELENMEK YERİNE DİRENİŞE ODAKLANILMALI’

Dayanışma amaçlı açlık grevlerine ek olarak Avrupa’nın her yanındaki farklı eylemselliklerle direnişin büyütülmesi gereğine işaret eden Sarıkaya, İmralı tecrit duvarlarını bu direnişin yıkabileceğini ifade etti. Sarıkaya, Kürdistanlıların ve dost kesimlerin kendileri başta olmak üzere tüm açlık grevi direnişçilerinin yaşamları için endişelenmesini anladıklarını ancak önemli olanın ‘direnişe odaklanmak’ ve tecridi yıkarak ölümlerin yaşanmasını engellemek olduğunu da sözlerine ekledi.

Strasbourg’daki direnişçileri gün içinde de Fransa ile Almanya başta olmak üzere çevre ülkelerden gelen onlarca Kürdistanlı ziyaret etti.