Strasbourg direnişi: Yarın değil, hemen sahiplenilmeli

Strasbourg’da 65’inci gününü geride bırakan direniş birçok şehirden ziyaretler de devam ederken, başta kadınlar olmak üzere tüm Kürtlerin ‘bir gün dahi gecikmeden’ direnişi yükseltmeleri istendi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride karşı Fransa’nın Strasbourg şehrinde devam eden süresiz-dönüşümsüz açlık grevine destek ziyaretleri sürüyor. Bugün Fransa ve Almanya’dan birçok şehirden Kürdistanlıların yanı sıra Avrupa Konseyi (AK) önünde Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemini sürdüren Marsilya Kürt Kadın Hareketi üyeleri de direnişçileri yanındaydı.

‘YARIN DEĞİL, BUGÜN SAHİPLENİLMELİ

Gün boyunca ziyaretlerin sürdüğü eyleme destek için Mulhouse’dan gelen bir grup Kürdistanlı adına yapılan konuşmada, direnişe sahip çıkılması istendi. “Leyla Güven, ‘bizi açlık değil, sessizlik öldürür’ demişti” diyen bir Kürdistanlı, direnişin ‘yarın değil, hemen sahiplenilmesi’ çağrısı yapıldı.

Tecridin kaldırılmasının ‘söylemle olmayacağını’ vurgulayan Kürdistanlılar, herkesin yaşadığı yerlerde alanlara çıkmasını da istedi.

‘ŞEHADETLER YAŞANMADAN SÜRECE MÜDAHALE EDİLMELİ’

Kürdistan Şehit ve Kayıp Aileleri Kurumu (KOMAW) Mannheim yönetimi adına yapılan ziyarette de, açlık grevi direnişçilerinin taleplerinin tüm Kürt halkının talepleri olduğu vurgulandı. Tecridin insanlık dışı olduğunun altı çizilen konuşmada, Kürt halkının eylemleriyle direnişi desteklemesi çağrısı yapıldı.

KOMAW temsilcisinin konuşmasında, şehadetler yaşanmadan sürece müdahale edilmesi istendi.

‘BİZLERE SAHİP ÇIKACAK OLAN KADINLARDIR’

Avrupa Konseyi (AK) önünde 348’inci haftasıdaki Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemini sürdüren Marsilya Kürt Kadın Hareketi üyeleri de, Kürt halkının 40 yılı aşkın mücadeleyi başarıya götürene kadar geri adım atmayacağını vurguladılar.

Kadınların ziyareti sırasında konuşan açlık grevi direnişçisi Ayvaz Ece ise, tüm Kürt kadınlarının tüm direnişçileri kendi evlatları gibi görmelerini istedi. Başta kadınlar olmak üzere tüm Kürtlerin kendilerine ‘ben bugün ne yaptım?’ diye sormasını isteyen Ece, “Bizlere en çok sahip çıkacak olan kadınlardır, annelerdir. Eylemimize destek ne kadar büyük olursa, başarı o kadar yakın olur. Henüz bir şehadet yaşanmadı ancak her geçen gün önemlidir” diye konuştu.