Strasbourg’dan net mesaj: Kazanmaktan başka yolumuz yok

Strasbourg’daki açlık grevi direnişi eylemcilerinden Gülistan İke, milyonlarca Kürdün kalbi ve düşüncesinin direnişçilerle olduğunun bilincinde olduklarını ve başlattıkları büyük hamlenin kazanmaktan başka yolu olmadığının altını çizdi.

AKP-MHP faşizminin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a ve halklara yönelik tecrit politikasını kırma amacıyla 7 Kasım 2018’de Leyla Güven öncülüğünde başlayan süresiz-dönüşümsüz açlık grevi direnişinin Strasbourg ayağında 87’inci gün geride kaldı. Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi üyesi 14 kişinin kararlılıkla sürdürdüğü açlık grevi Avrupa’nın dört bir yanında yaşayan Kürdistanlılar tarafından da sahipleniliyor. 

Açlık grevi eylemini dün Fransa’nın Créil şehrinden gelen Halk Meclisi üyesi 20’yi aşkın kişi, HDP eski milletvekili Nursel Aydoğan ile gasp edilen Cizre Belediyesi’nin eşbaşkanı Leyla İmret de Strasbourg’daki eylemcileri ziyaret etti.

Burada bir konuşma yapan Créil Halk Meclisi üyelerinden Azmi Güven, tecride karşı direnişe ilişkin olarak “İçimizde sönmeye yüz tutmuş bir volkanın patlaması oldu” ifadesini kullandı.

AYDOĞAN: BU DİRENİŞ İMRALI’NIN KAPILARINI AÇACAK

HDP’li eski milletvekili Nursel Aydoğan ise, açlık grevinin ‘en zor’ demokratik eylemlerden olduğuna dikkat çektiği konuşmasında, insan iradesinin en çok açığa çıktığı eylem biçimi olduğunu vurguladı. ‘İnsan iradesini ortadan kaldıracak bir silahın ortaya çıkmadığını’ söyleyen Aydoğan, “İnancım odur ki, bu kararlılık ve inanç İmralı’nın kapılarını açacak; bu direniş mutlaka zafere ulaşacaktır” diye konuştu.

“Bizlerin de görevi, arkadaşlarımızın bu görkemli iradi duruşlarının karşısında onların sesi olmak ve bu mücadeleyi en etkin biçimde yürüterek, en kısa zamanda bu mücadeleden sonuç almaktır” diyen Aydoğan, halkın direnişi yükseltmesinin önemine vurgu yaptı.

‘MİLYONLARIN KALBİ BİZİMLE; KAZANMAKTAN BAŞKA YOLUMUZ YOK’

Eylemciler adına konuşan Gülistan İke ise, 7 Kasım’da Leyla Güven öncülüğünde başlayan direnişin Newroz’la birlikte büyük bir zafere ulaşacağına olan inancını paylaştı. Milyonlarca Kürdün kalbi ve düşüncesinin direnişçilerle olduğunun bilincinde olduklarını söyleyen İke, başlattıkları büyük hamlenin kazanmaktan başka yolu olmadığının altını çizdi.

Direnişi sahiplenmenin önemine değinen İke, tecridin tüm halka uygulandığını ve bu anlamıyla da her bireyin doğrudan sorunu olduğuna dikkati çekti. İke, bugüne kadar direnişlere verilen desteğin büyütülmesi çağrısı yaparken, bu şekilde zafere ulaşılacağını sözlerine ekledi.