Strasbourg'daki grevcilere sanatçılar ve gazetecilerden destek

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı Strasbourg’daki süresiz-dönüşümsüz açlık grevi direnişi 84’üncü gününde.

Türk devletinin Öcalan’a son 4 yıldır ağır tecrit uygulayarak halklar üzerindeki katliam politikalarını yoğunlaştırmasına karşı başlayan süresiz-dönüşümsüz açlık grevlerinin Strasbourg ayağında 84’ncü gün bitmek üzere.

SANATÇILAR VE GAZETECİLER DE STRASBOURG’DAYDI

17 Aralık 2018’de Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi üyesi 14 eylemcinin başlattığı açlık grevi direnişine Avrupa’nın birçok yerinden yurtseverlerin yanı sıra sanatçılar Ozan Emekçi ve Garip Nurhak ile Jin-TV çalışanları destek ziyaretinde bulundu.

Gün içinde eylemcilere destek ziyaretinde bulunanlar arasında Almanya’nın Lübeck, Stuttgart, Hamburg; Avusturya’nın başkenti Viyana ile Belçika ve İsviçre’den çok sayıda Kürdistanlı bulunuyordu.

EMEKÇİ: BU İNSAN KALMA SAVAŞIDIR

Tecride karşı direnişe destek amacıyla Strasbourg’a gelenler arasında Ozan Emekçi de bulunuyordu. Burada konuşan Ozan Emekçi, cezaevlerinin yanı sıra Avrupa’da da giderek yayılan açlık grevlerine karşı duyarlılık çağrısı yaptı.

“Bu insan kalma savaşıdır. İnsan kalmak, faşizmi geriletmek, yıkmak istiyoruz” diyen Ozan Emekçi, halkın bu direnişi sürdürenlerin yanında olacağının altını çizdi.

Ozan Emekçi, daha sonra yıllardır büyük ilgi toplayan ‘Gerillalar Olmasaydı’ şarkısını da seslendirdi.

Açlık grevini ziyaret eden Almanya’nın Lübeck ile Avusturya’nın Viyana şehirlerinden Kürdistanlılar ve kurum temsilcileri de, direnişin büyütülmesi için çaba göstereceklerini vurguladılar.

Ozan Garip Nurhak da direnişin büyütülmesiyle tecridin kırılabileceğini söylerken, Avrupa devletlerinin tavrını eleştirdi.