Strasbourg’daki açlık grevi ile yoğun dayanışma ziyaretleri

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik mutlak tecridi kırmak amacıyla Strasbourg’da yürütülen süresiz-dönüşümsüz açlık grevine halktan ve çok sayıda kurum temsilcisinden destek ziyaretleri devam ediyor.

Grevin 14’üncü günü olan Pazar günü boyunca yüzlerce Kürt ve Türkiyeli, eylemcileri ziyaret etti. Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) ile Alman Sol Parti (Die Linke) Milletvekili Gökay Akbulut’un ziyaret ettiği eylemcileri, akşama doğru da çok sayıda kurum temsilcisi yalnız bırakmadı.

ATİK, ADHK VE ÇOK SAYIDA KÜRT KURUM ÜYESİNDEN ZİYARET

15 kişinin süresiz-dönüşümsüz olarak sürdürdüğü açlık grevini ziyaret edenler arasında Avrupa Demokratik Haklar Konfederasyonu (ADHK) adına Yusuf Demir, Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK) Eşbaşkanı Süleyman Gürcan da yer aldı. ADHK ve ATİK temsilcileri, Kürt halkına karşı yeni katliam planlarının yapıldığı ve Öcalan’a tecridin ağırlaştırıldığı bir dönemde başlatılan eylemi sahiplendiklerini vurguladılar.

Almanya ve Fransa’nın birçok şehrinden gelen Demokratik Toplum Merkezleri yönetici ve üyeleri de Strasbourg’a akın etti. Bunlar arasında Bavyera eyaletinden Kürt-Alman Dostluk Derneği ile Hamburg, Bremen, Duisburg, Bonn, Düsseldorf ve Wuppertal şehirlerinden kurum temsilcileri ve yurtseveler de bulunuyordu.

Ayrıca Fransa’nın Mulhouse şehrinden de çok sayıda Kürdistanlı eylemcilere desteklerini sundu.

MSD VE PYD DE DESTEK VERDİ

Açlık grevi eylemcilerini Demokratik Suriye Meclisi (MSD) ve Demokratik Birlik Partisi (PYD) temsilcileri de bizzat ziyaret ederek, desteklerini sundular.

Kürt Halk Önderi’ne yönelik ağırlaştırılmış tecride karşı açlık grevi 17 Aralık’taki basın açıklamasıyla başlatılmıştı.